2.906 πινακίδες οχημάτων κατατέθηκαν στην Εφορία Κοζάνης!



Από τον Πρωινό Λόγο 

Χιλιάδες πινακίδες κατατέθηκαν στην εφορία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν το έτος 2012 όπως και την μια εβδομάδα προθεσμία η οποία δόθηκε από το κράτος στο νέο έτος προκειμένου όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε και παρουσιάζει σήμερα ο «Πρωινός Λόγος», παρουσιάζουν ότι σχεδόν 3.000 πολίτες (και πιο συγκεκριμένα 2.906), κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους πέρυσι, γιατί αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου, αλλά και στην πληρωμή των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας!

Ο αριθμός αυτός των 2.906 πολιτών οι οποίοι παρέδωσαν τις πινακίδες τους στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης (όπως και στις άλλες Δ.Ο.Υ. Σερβίων, Βοΐου κλπ. Αφού τώρα οι εφορίες έχουν ενοποιηθεί), αναφέρεται, σε πολίτες οι οποίοι «πάρκαραν» στα γκαράζ τους τα οχήματά τους, αποφασίζοντας ότι δεν τους συμφέρει πλέον να τα κυκλοφορούν. Μάλιστα, πρόκειται για οχήματα τόσο μικρού όσο και μεγάλου κυβισμού αφού οι πινακίδες αφορούν και αυτοκίνητα πολυτελή, τα οποία έχουν υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Αλλά, αφορούν και παλαιότερα οχήματα, τα οποία δεν κυκλοφορούν (είτε είναι δεύτερα οχήματα σε μια οικογένεια), τα οποία πλέον με την αύξηση των εξόδων συντήρησης τους, δεν κυκλοφορούν.

Να σημειωθεί ότι στα αντίστοιχα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης για το 2011, στις εφορίες Κοζάνης και Σερβίων είχαν κατατεθεί ένα χρόνο πριν 2.869 πινακίδες. Τα αρμόδια στελέχη της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ανέφεραν στον «Π.Λ.», ότι ο ρυθμός προσέλευσης του κόσμου στις εφορίες το τελευταίο διάστημα, ήταν πολύ μεγάλος. Οι περισσότεροι έφταναν στα γκισέ της εφορίας διαμαρτυρόμενοι για την κακή τους οικονομική κατάσταση, λέγοντας ότι παρέδιδαν τις πινακίδες καθαρά για οικονομικούς λόγους. Μέσα σε αυτά, ήταν και αρκετά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, όπως και κάποια παλαιότερα. Αρκετός κόσμος αδυνατούσε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η συσσωρευμένη οικονομική δυσχέρεια να «παρκάρει» τα οχήματα στην άκρη…

 
Τέλος προθεσμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Έληξε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου η προθεσμία που είχε δώσει το αρμόδιο Υπουργείο για τους πολίτες, προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, αλλά και για όσους επιθυμούσαν να καταθέσουν τις πινακίδες. Παρά την μια εβδομάδα παράτασης, αρκετοί δεν προσήλθαν να πληρώσουν το αντίτιμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν χθες το φως της δημοσιότητας, όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο περασμένων χρόνων, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατάσχεσης του οχήματός τους. Τουλάχιστον, αυτό είναι φέρεται να είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αφού καμία σχετική εντολή δεν έχει έρθει στις εφορίες…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.