Δυτική Μακεδονία: Επιπλέον χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων



Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως για τις ανάγκες θέρμανσης και μεταφοράς μαθητών θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκονται στην Α΄ και Β΄ ζώνη, όπου ανήκει και η Δυτική Μακεδονία, δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδης «κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση σε όλη τη χώρα» και μάλιστα όπως τόνισε δίνεται «στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκ. ευρώ» για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα. «Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκ. ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας  για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς των μαθητών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.