Συνταξιούχος από τον Θεσσαλικό κάμπο, δημιουργεί … σπιτικό ουίσκι!
Ουίσκι “made in Larissa”! Και, δη, ουίσκι που παράγεται από κρασί και από το μεράκι Λαρισαίου που φαίνεται πως κέρδισε το “στοίχημα” ενός προσωπικού πειράματος κι έφερε στο θεσσαλικό κάμπο ένα ποτό που μπορεί να αποτελεί έμπνευση Ιρλανδών μοναχών του Μεσαίωνα αλλά αναμφισβήτητα έχει “δέσει” το όνομά του με τη Σκωτία.
Αν σκεφθεί, δε, κανείς ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται ουίσκι καθώς δεν υπάρχει σχετική παράδοση, τότε η Λάρισα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι πρωτοπόρα στο ζήτημα αυτό. Εξ ου και το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει ποτοποιοί από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας προς το Λαρισαίο παραγωγό, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία ή για την εξασφάλιση του “Know how”- ή επί το ελληνικότερον της τεχνογνωσίας -για την παραγωγή του.
Εμπνευστής της παραγωγής ουίσκι «αλά ελληνικά» είναι ο σμήναρχος, εν αποστρατεία πλέον, Αργύρης Ταραμονλής, ο όποιος από το 1994 άρχισε να «πειραματίζεται» με το κρασί και κατάφερε, όπως λέει, να πετύχει τελικά υψηλή ποιότητα στην παραγωγή του. Λίγα χρόνια αργότερα σκέφτηκε να επεκτείνει το πείραμα του και στο ουίσκι καθώς τού προκάλεσε περιέργεια ο τρόπος παρασκευής.
Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ταραμονλής, η παρασκευή ουίσκι από κρασί δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Από δω και πέρα κι ενώ έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για συνεργασία- και μάλιστα σε μία περίπτωση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία -για την επόμενη χρονιά ο Λαρισαίος ποτοποιός σκοπεύει να αυξήσει την ποσότητα από το 50 κιλά που για πρώτη φορά παρήγαγε σε 200 με 300, τα οποία βεβαίως θα διατεθούν ύστερα από δύο χρόνια, αφού τόσος είναι ο απαιτούμενος χρόνος ωρίμανσης. Ενώ εφόσον “ανοίξει” τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά, τότε θα ακολουθήσει και τις νόμιμες διαδικασίες προκείμενου να μπορεί να το εμπορευτεί ή να μπορεί του ουίσκι να παραχθεί από οινοποιείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr