Διήμερα σεμινάρια για 40 ενήλικες στο Βελβεντό και στη Σιάτιστα με γενικό τίτλο «Δραστηριότητες – Ασφάλεια στο βουνό»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Βελβεντού – Σιάτιστας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Κοζάνης, στα πλαίσια της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες», προγραμματίζει την υλοποίηση σειρά ενημερωτικών – εργαστηριακών διήμερων σεμιναρίων για 40 ενήλικες (από 18 ετών) από το νομό Κοζάνης στο Βελβεντό και στη Σιάτιστα με γενικό τίτλο «Δραστηριότητες – Ασφάλεια στο βουνό».κπε

Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να

– ενημερωθούν για τις πρώτες βοήθειες ειδικότερα σε υπαίθριες δράσεις

– να γνωρίσουν για το θεωρητικό υπόβαθρο της υπαίθριας διαβίωσης και να συμμετάσχουν σε υπαίθριες δράσεις (πορεία, προσανατολισμός κ.α.)

– να ενημερωθούν για τους κινδύνους των υπαίθριων δράσεων και να ενημερωθούν τόσο για την πρόβλεψη όσο και για την αντιμετώπισή τους

Η πρώτη διημερίδα με ειδικότερο θέμα «Πρώτες βοήθειες» προγραμματίζεται στις 26 Ιανουαρίου 2013 (Παρασκευή απόγευμα) και 27 Ιανουαρίου 2013 (Σάββατο πρωί) στο ΚΠΕ Βελβεντού.

Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν πιο αναλυτικά οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

    Τι είναι η Πνιγμονή – Τρόποι αντιμετώπισης
    Πώς τοποθετούμε κάποιον σε ασφαλή θέση (Πλάγια Θέση ή Θέση Ανάνηψης)
    Διαδικασία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)
    Κρίση επιληψίας και τρόπος αντιμετώπισης
    Τρόποι Αντιμετώπισης σε κατάγματα – αιμορραγίες

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με τα παρακάτω κυρίως κριτήρια

– αναγκαιότητα (αιτιολογημένη)

– ενεργή συμμετοχή σε υπαίθριες δράσεις (μέλη ορειβατικών, φυσιολατρικών συλλόγων, συνοδοί ομάδων υπαίθρου ή βουνού κ.α.)

– ημερομηνία υποβολής της αίτησης

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις για κάθε θεματική ενότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο ΚΠΕ Βελβεντού ηλεκτρονικά (kpevelvento@yahoo.gr) ή με φαξ (2464031909) μέχρι την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2013.

Στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βελβεντού http://kpe-velvent.koz.sch.gr θα υπάρχουν οδηγίες, το πρόγραμμα και η αίτηση συμμετοχής.

sierafm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.