Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ!Σάλος έχει ξεσπάσει με τη «Λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, ενώ σχετίζονται και με τραπεζικό λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι στενός συγγενής με δύο από τα τέσσερα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν από τη «λίστα Λαγκάρντ». Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τις εξαδέλφες του Μαρίνα και Ελένη, κόρες του παλιού υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τα άλλα δύο πρόσωπα είναι οι σύζυγοί τους.

Όπως φαίνεται, τα τέσσερα πρόσωπα και ανάμεσά τους και οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού αφαιρέθηκαν από τη «Λίστα Λαγκάρντ» όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. Όπως ανέφερε το iefimerida.gr, κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis με τα ονόματα της νέας πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν μία διαφοροποίηση «που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα».

Δύο λογαριασμοί και 1,2 εκατ. δολάρια

Οι δύο ξαδέλφες του υπουργού Οικονομικών και οι σύζυγοί τους, συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC που είχαν ανοιχτεί και κινούνταν από το 1997 έως το 2007. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό.

Ουσιαστικά, από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί τρία αρχεία, που αντιστοιχούν σε τρία και ένα ακόμα πρόσωπα. Από τα πρόσωπα αυτά, τα δύο είναι οι κόρες του παλιού πολιτικού της Ένωσης Κέντρου και της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός Εξωτερικών επί Μητσοτάκη, και ο οποίος έχει αποβιώσει. Πρόκειται για τις κόρες του  Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες ασκούν τη δικηγορία.

Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων, οι εισαγγελείς ανακάλυψαν πως οι δύο επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με σύζυγο συγγενικού προσώπου ενός νεότερου πολιτικού. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέλαβε από την Κριστίν Λαγκάρντ την αρχική λίστα και αρνούνταν κατηγορηματικά τις φήμες για αλλοίωση της λίστας!

Εισαγγελείς: Κάποιος στην Ελλάδα έβαλε χέρι στην αυθεντική λίστα

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα δημιουργηθούν βάσιμες υποψίες ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα που παρέλαβε από την κυρία Λαγκάρντ και θα διωχθεί για κακούργημα (πλαστογραφία).

Η Οδύσσεια της λίστας Λαγκάρντ από εδώ και πέρα

Υπενθυμίζεται πως οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους προς τον Άρειο Πάγο δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση των δύο λιστών, ζητούσαν όμως την παραπομπή του στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα διαβιβάσει ολόκληρη την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ και στους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της.

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου στις 24 Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται πως όταν εκλήθη στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αρνηθεί τα πάντα λέγοντας ότι δεν ανέχεται να ακούει για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Τότε ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είχε πει το απίστευτο ότι έδωσε το CD με τη λίστα στο γραφείο του για φύλαξη και έκτοτε δεν ξέρει που είναι: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας.Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται ότι αλλοίωσε τη λίστα

«Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών για τις πληροφορίες ότι στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ περιέχονται τα ονόματα συγγενών του. Ο κ.Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι αφαίρεσε από την αυθεντική Λίστα τα ονόματα και όπως είπε «έχω μόνο δύο εξαδέλφες, τις κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου».

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.