Χριστουγεννιάτικη γιορτή μέσα στο κλίμα των ημερών και της κρίσης



Πραγματοποιήθηκε χθες από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο   Καρυδίτσας η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό , για να γιορτάσουμε την γέννηση του Χριστού και την έλευση του νέου έτους. Η γιορτή ετοιμάστηκε με χαρά κι ενθουσιασμό από τα παιδιά, ενώ διάχυτη ήταν η ελπίδα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο.

Φέτος η γιορτή είχε κάτι  διαφορετικό, αφού συνδυάστηκε με συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες της περιοχής μας. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τα παιδιά και τις οικογένειές τους ,  ενώ η παράδοσή τους έγινε στις κυρίες – μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , παραρτήματος Κοζάνης, οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας. Τα παιδιά βοήθησαν τις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού να μεταφέρουν τα τρόφιμα με μεγάλο ενθουσιασμό, για να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.

Οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι, ιδιαίτερα για κάποιους συνανθρώπους μας, και ,αν υπάρχει τελικά ένα καλό της οικονομικής κρίσης, είναι το γεγονός ότι  δίνεται η ευκαιρία σε όλους να αποδείξουμε ότι στα δύσκολα ΚΑΙ ξέρουμε ΚΑΙ μπορούμε να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπό μας. Γιατί εν τέλει σημασία έχει να δίνει κανείς από το υστέρημά του ,και οι Έλληνες πολίτες το αποδεικνύουν αυτό καθημερινά, σε όλη την επικράτεια.

Μακάρι  να γίνει αυτό ο κανόνας σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όχι μόνο σε καιρούς κρίσης , αλλά για πάντα.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια πολλά και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΥΔΙΤΣΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.