Εγκαίνια της «χρονοκάψουλας» των 100 χρόνων Ελευθερίας στη Σιάτιστα

Ο Δήμος Βοΐου στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό, εκπόνησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με την επωνυμία «ΒΟΪΟ-100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Εκδηλώσεις τιμητικές, ιστορικές, επιστημονικές ημερίδες, μουσικές βραδιές κ.α., πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Δήμο, προσπαθώντας να καλυφθεί η πορεία του Βοΐου από το 1912 μέχρι και σήμερα.

Υλικό των εκδηλώσεων μαζί με μηνύματα που θα δώσουν τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Βοΐου, συνοδευόμενα με ένα έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή, θα φυλαχθούν στη «χρονοκάψουλα», (εικαστικό έργο-μνημείο, σε σχήμα γάστρας και πλανήτη όπου συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον), η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Αρχιτέκτονα –Εικαστικό  Στέργιο Τσιούμα και κατασκευάστηκε από τον Γιώργο Λαζαρίδη  

Τα εγκαίνια  θα γίνουν  την Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012 και θα σημάνουν τη λήξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Βοΐου.

Η εντολή  είναι να ανοίξει 100 χρόνια αργότερα από τους επόμενους Βοϊάτες, στα 200 χρόνια ελευθερίας. Ο συνδυασμός των 3 κλειδιών που θα ανοίξει την «χρονοκάψουλα» θα δίνεται στον εκάστοτε Δήμαρχο. 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.