Δεν ξοδεύεται η αγάπη – Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για τη στήριξη του Ελεύθερου Σχολείου



Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι: Δεν ξοδεύεται η Αγάπη, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μας (στον πεζόδρομο της Αμύντα, στον αριθμό 4).

Στο παζάρι θα διατεθούν έργα που δημιούργησαν τα παιδιά και οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στα δυο εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ενώ θα διατίθενται αντικείμενα και χρηστικά είδη που έχουμε συγκεντρώσει τόσο από ιδιώτες, όσο και από εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Στο χώρο θα υπάρχει μπουφές με γλυκά από διάφορες χώρες και μέρη της Ελλάδας, ζεστός καφές, τσάι και μουσική.

Στόχος του παζαριού είναι η ενίσχυση του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ, στο οποίο μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α.), μπορούν να βρουν δωρεάν στήριξη στα μαθήματα της Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, των Λατινικών, της Αγγλικής Γλώσσας και της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Παράλληλα, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιούν επισκέψεις σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, παίζουν, συμμετέχουν και δημιουργούν.

Παράλληλες δραστηριότητες:
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 02.00 με 04.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα για τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου-λυκείου, αντίστοιχα, του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ, στην οποία, εκτός των άλλων, θα πάρουν και τα δώρα τους που συγκεντρώσαμε, χάρη στη δική σας συμμετοχή.

Η συλλογή των ειδών συνεχίζεται μέχρι και τις ημέρες του παζαριού. Όποιος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια μπορεί να μας φέρει:
διακοσμητικά αντικείμενα,
χριστουγεννιάτικα είδη,
χρηστικά αντικείμενα,
μικροσυσκευές,
οικιακά σκεύη,
βιβλία,
cd-dvd,
παιχνίδια,
κοσμήματα
και ότι άλλο έχει κάποιος σπίτι του και δεν το χρειάζεται…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.