Υπέγραψαν συμβάσεις οι πρώτοι 100 του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Εορδαίας

Οι πρώτοι εκατό εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  στο δήμο Εορδαίας, υπέγραψαν το μεσημέρι της Τρίτης τις συμβάσεις τους και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του εργασιακού καθεστώτος. Οι υπόλοιποι 109 επιτυχόντες του προγράμματος θα κληθούν να υπογράψουν τις συμβάσεις τους μέχρι την Παρασκευή, ενώ σταδιακά αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Τους νέους συμβασιούχους υποδέχτηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία τόνισε ότι «το πρόγραμμα δίνει μια ώθηση και μια ανάσα σε πολλές οικογένειες ανέργων σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή. Σίγουρα δεν είναι η λύση, καθώς το θέμα είναι να υπάρχει συνεχής εργασία για όλους και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του δήμου».

Σύμφωνα με την κ. Βρυζίδου, η καθυστέρηση στην τελική ανακοίνωση των πινάκων των επιτυχόντων οφείλεται στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων και των ενστάσεων που ακολούθησαν και αξιολογήθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι η καταβαλλόμενη αμοιβή στα άτομα, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης, που θα απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία υλοποιούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνάει τα 625 ευρώ μηνιαίως. Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) των μισθωτών, στο σύνολό τους θα καλυφθούν από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Τέλος, σε ότι αφορά στις ειδικότητες, η κ. Βρυζίδου τόνισε ότι η κατανομή θα γίνει με βάση τα προσόντα που δήλωσαν οι υποψήφιοι και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.