ΑΧΕΠΑ Κοζάνης: Επιτυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση με τον ψυχίατρο κ. ΧριστιανόπουλοΣτην αίθουσα του Κοβενταρείου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και κατάθλιψη: Επιπτώσεις της κρίσης στην οικογένεια και το παιδί». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το νεοσύστατο τμήμα της ΑΧΕΠΑ στην Κοζάνη (Chapter HJ-15) και εντάσσεται στο  πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τμήματος, που έχουν στόχο την προαγωγή των θεσμών της κοινωνικής ευθύνης και της οικογένειας.

Ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο ψυχίατρος – παιδοψυχίατρος, κ. Κρίτωνας Χριστιανόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση μεταξύ οικονομικής κρίσης και κατάθλιψης στη σημερινή εποχή, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση αποτελεί την κύρια αιτία αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως αποτελεί μάστιγα που επηρεάζει περίπου 350 εκατομμύρια άτομα. Ο κ. Χριστιανόπουλος τόνισε ακόμη, ότι η οικονομική κρίση είναι και υπαρξιακή κρίση που δεν εξηγείται εύκολα μόνο μέσα από την ψυχοπαθολογική προσέγγιση, διότι η κυριαρχία του χρήματος σήμερα έχει μετατρέψει τον κόσμο σε μια τεράστια αγορά. Τέλος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο φύλων που επηρεάζονται ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να ωθούνται τα άτομα στη μοναξιά, στην εσωστρέφεια και σε ένα ανελέητο κυνήγι υγείας και ευζωίας.  

Επικοινωνία: ahepa.kozani@gmail.com, www.ahepahellas.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.