Ο Σύριζα Κοζάνης για την Χρυσή Αυγή και το μαχαίρι που βγήκε σε μπαράκι της Κοζάνης



Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 15/12/2012, τρείς άντρες, με επιδεικτικά εμφανή τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια και τα σήματα της Χρυσής Αυγής μπήκαν σε μπαράκι της Κοζάνης όπου συχνάζουν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και πραγματοποιούνταν συναυλία.

Όταν κάποιος θαμώνας τους είπε ότι η φασιστική παρουσία εκεί είναι ανεπιθύμητη, ένας από τους τρείς αποφάσισε να τον “συνετίσει” βάζοντάς του μαχαίρι στο λαιμό (που, εντελώς “τυχαία” βέβαια, είχε μαζί του). Η πρόκληση απαντήθηκε από τους πιο θαρραλέους, και ένας από τους εισβολείς βρέθηκε στο νοσοκομείο για επίδεση τραυμάτων ενώ ο μαχαιροβγάλτης κατέληξε κρατούμενος στο αστυνομικό Τμήμα.

Θα περίμενε κανείς ότι η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) θα αποδοκίμαζε (τουλάχιστον) την μαφιόζικη πρακτική. Αυτή όμως, πιστή στα δόγματα του Γκέμπελς, έκανε το άσπρο μαύρο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και παρουσιάζοντας τους εν δυνάμει εγκληματίες εισβολείς ως σχεδόν αθώα θύματα.

Ναι, αθώα θύματα οι φουσκωτοί της με τα ξυρισμένα κεφάλια και την παραστρατιωτική αμφίεση, που τρομοκρατούν και τους πολίτες που δεν έχουν μπει ακόμα στο στόχαστρο των φύρερ της. Τα υποψήφια θύματά της είναι σήμερα οι μετανάστες, οι σκουρόχρωμοι, οι αντιεξουσιαστές και, σιγά-σιγά, και ενεργοί ριζοσπάστες αριστεροί (όποιος, δηλαδή, δεν ταιριάζει με τα γελοία, δήθεν εθνικοπατριωτικά, πρότυπα που έχουν οι ναζιστές στο κεφάλι τους). Τι θα γίνει όταν αυτή, η δήθεν αντισυστημική, Χ.Α. κληθεί να παίξει ολοκληρωτικά τον άθλιο ρόλο που της επιφυλάσσει η πολιτικοοικονομική εξουσία, τη συντριβή δηλαδή με την ωμή βία οποιουδήποτε αντιδρά, όταν η εξουσία αυτή καταλάβει ότι κινδυνεύει και δεν αρκεί το τρομοκρατικό επίσημο οπλοστάσιό της (η βία των νόμων που οι κυβερνήσεις της ψηφίζουν και η βία του οικονομικού καταναγκασμού των εργαζομένων στην απόλυτη φτώχεια, η βία των ΜΜΕ της);

Καλούμε του συμπολίτες μας να καταδικάσουν, στη συνείδησή τους πρώτα, όλο αυτό το ναζιστικό μόρφωμα που προσπαθεί να εμφανίζεται και με δήθεν φιλάνθρωπο προσωπείο (αιμοδοσίες & διανομή τροφίμων αλλά “μόνον για έλληνες”, επίδειξη προστασίας στους κάθε λογής αδύναμους). Τους καλούμε να προστατέψουν συγγενείς και φίλους τους που ψήφισαν Χ.Α. από το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους και της βίας που σταλάζει στην ψυχή τους. Να βοηθήσουν τους νέους, που εκδηλώνουν τον έμφυτο δυναμισμό τους και τη δικαιολογημένη οργή τους με το να γίνονται μέλη της, να καταλάβουν τους σκοπούς που πραγματικά υπηρετούν και την κοινωνία του τρόμου που κάνουν πραγματικότητα. Να καταλάβουν ότι δεν παύεις να είσαι θύμα ενός άδικου συστήματος με το να εξοντώνεις τα πιο αδύναμα από σένα θύματα.

Καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν πραγματικά. Να μην κλείνουν τα μάτια τους στις σημερινές δήθεν “μικρές και όχι σημαντικές” παρανομίες των φερέλπιδων (ακόμη και βουλευτών) της Χ.Α. που παραβιάζουν τον μισό ποινικό κώδικα σε θέματα βίας κατά ανθρώπων. Να εγκαταλείψουν οριστικά τις επικίνδυνες προσπάθειες συμψηφισμού των δήθεν όμοιων “δύο άκρων”. Να μην ξεχνούν την πλούσια ιστορική πείρα για το ναζιστικό φαινόμενο.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει απλά και μόνο τους νόμους της πολιτείας και να κόψει με το μαχαίρι τις (όχι και τόσο) υπόγειες διασυνδέσεις στο αστυνομικό σώμα με τους παρακρατικούς της Χ.Α. Να αφήσει κατά μέρος τις υπεκφυγές ότι δήθεν σκέφτεται το να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό. Δεν χρειαζόμαστε μέτρα που παραπέμπουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στο όνομα δήθεν της ασφάλειας του πολιτεύματος, και που μπορεί, στη συνέχεια, να εξυπηρετήσουν τον ανομολόγητο στόχο φίμωσης κάθε αριστερής πολιτικής δύναμης που θα αντιστέκεται στην συντελούμενη καταστροφή της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Καλούμε τους τοπικούς υπεύθυνους της αστυνομίας να μην ενδώσουν στις πιέσεις και τις απειλές των τοπικών αλλά και, κυρίως, των κεντρικών μεγαλοπαραγόντων της Χ.Α. ώστε να πέσουν στα μαλακά οι επίδοξοι εγκληματίες της.

sierafm

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.