Τρέχουν να προλάβουν τα «χρυσά» εφάπαξ οι υπάλληλοι της Βουλής – Αγγίζουν τις 160.000 ευρώ!



Υπό το φόβο του «κουρέματος» υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του κοινοβουλίου έσπευσαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση ενώ σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεία 160 υπάλληλοι θα μοιραστούν το επόμενο διάστημα 27,2 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής και σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το πρώτο εφάπαξ θα πάρουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και 100.000 ευρώ από το δεύτερο.

Οι δηλώνεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους έκανε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη να καταθέσουν άρον άρον τα χαρτιά τους για να προλάβουν να πάρουν το «χρυσό» εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό προ περικοπών να άγγιζε τα 3.300 έως 3.5000 ευρώ.

Μέσα σε αυτά τα ποσά υπολογίζονται και οι υπερωρίες των υπαλλήλων, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.