Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Σύλλογο Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Tη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012,  στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Τμ. Κεντρικής Μακεδονίας πραματοποιήθηκε εκδήλωση –  συνέντευξη Τύπου από το Σύλλογο Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με θέμα :

«ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.:  ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ-  ΕΜΠΟΔΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι βουλευτές Γ. Ορφανός της ΝΔ, Π. Αμανατίδου, Ι. Αμανατίδης,  Π. Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ,  Α. Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Συλλόγου Μελετητών, του Ο.ΣΕ.Τ.Ε.Ε., του ΕΚΘ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.Μακεδονίας κ. Τ. Κονακλίδης  και αντιπροσωπεία της διοίκησης της Εγνατίας Οδού με τον Πρόεδρο κ. Π. Σαββαΐδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σακελλάρη και το μέλος κ. Κ. Χατζή.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

 Οι βλαπτικές συνέπειες της σχεδιαζόμενης παραχώρησης σε ιδιώτη της Εγνατίας Οδού, τόσο για την Εταιρεία όσο και για το ελληνικό δημόσιο και τους χρήστες της, η αναιτιολόγητη αφαίρεση της εποπτείας από την εταιρεία, στα δύο έργα με παραχώρηση (ΜΑΛΙΑΚΟΣ –ΚΛΕΙΔΙ & Ε65) και η λειτουργική και οργανωτική υποβάθμισή της είναι τα σοβαρά εμπόδια που υπονομεύουν τον θετικό της ρόλο στα έργα υποδομής και στην ανάπτυξη της χώρας.

Όλοι οι προσκεκλημένοι, με παρεμβάσεις, τους εξήραν την πολύ θετική συμβολή της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στα δημόσια έργα υποδομής και δεσμεύθηκαν να την υποστηρίξουν τόσο στη διατήρηση των έργων που έχει αναλάβει όσο και σε νέα έργα, όπως το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, τα έργα στο εξωτερικό, μεγάλα οδικά έργα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων της ΕΟΑΕ εκδήλωσε την έντονη αντίδρασή του στα σχέδια περιθωριοποίησης της εταιρείας, ανακοίνωσε την προσφυγή του στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για την συνταγματικότητα της επιχειρούμενης παραχώρησης και ζήτησε  την επιστροφή του εποπτεύοντα ρόλου των έργων με παραχώρηση στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος εξέφρασε την αγωνία του για να λυθούν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που εμποδίζουν την εταιρεία να συνεχίσει επιτυχημένα το έργο της.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                   

Δημήτρης Σημαιοφορίδης              Παναγιώτης Πανέτσος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.