Πρωτοποριακό σύστημα περιορίζει τις απώλειες νερού στην Κοζάνη

Χαμένο πάει το 50% τουλάχιστον του νερού που προορίζεται για χρήση από τα νοικοκυριά, καθώς στο ποσοστό αυτό υπολογίζονται οι απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης είτε λόγω διαρροών και βλαβών, είτε λόγω κλοπών και παράνομης χρήσης, είτε από ανακρίβειες και λάθη σε μετρητές.

Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πρότινος και για την πόλη της Κοζάνης, όπου από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε να εφαρμόζεται «έξυπνη» εφαρμογή τηλεμετρίας για την μείωση του μη τιμολογούμενου νερού στα δίκτυα ύδρευσης.

Χάρη στο πρωτοπόρο αυτό σύστημα, δεδομένα από το δίκτυο ύδρευσης σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο μεταδίδονται μέσω συστήματος τηλεμετρίας σε ένα κεντρικό σταθμό ελέγχου. Οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια γίνεται έτσι άμεσα γνωστή προκειμένου να ελαττωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αποκατάστασής της και κατ’ επέκταση η ποσότητα του νερού που θα χαθεί.

Της έναρξης λειτουργίας του συστήματος προηγήθηκε:

    η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού των φρεατίων και των μετρητών παλαιάς τεχνολογίας,
    η εγκατάσταση βανών σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο,
    η ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης και
    η εγκατάσταση του συστήματος ασύρματης παρακολούθησης και τηλεχειρισμού του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου της Κοζάνης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.