Η 2η προκήρυξη του Τοπικού προγράμματος LEADER



Την Τετάρτη 5-12-12 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) LEADER, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. -ΑΝΚΟ με κεντρικό θέμα την 2η προκήρυξη του Τοπικού προγράμματος LEADER.

Η Ε.Δ.Π. LEADER αποφάσισε την ανακοίνωση της 2ης Προκήρυξης του τοπικού προγράμματος αμέσως μετά την έγκρισή της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο οποίο στάλθηκε για έλεγχο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων θα είναι τουλάχιστον 60 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση της προκήρυξης.

Η 2η προκήρυξη θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 7,5 εκ.€ με  Δημόσια Δαπάνη 4,1 εκ €.

Η προκήρυξη θα αφορά το σύνολο των δράσεων του προγράμματος και θα απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Ενδεικτικά, οι δράσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων με σκοπό τη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, στη δημιουργία και στον εκσυγχρονισμό μικρών βιοτεχνικών μονάδων,  επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση, υποδομές διανυκτέρευσης, χώρους εστίασης και αναψυχής, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, κλπ.
Επιπρόσθετα μέσα από το πρόγραμμα μπορούν να ενισχυθούν συλλογικοί φορείς και ΟΤΑ, για δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση περιοχών, μετατροπή κτιρίων σε μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ.

Η Ε.Δ.Π. LEADER ενέκρινε επίσης την πρόσθετη χρηματοδότηση Δημόσιας Δαπάνης  ύψους 440.460,00€, η οποία με απόφαση του Υπουργείου κατανεμήθηκε στην ΑΝΚΟ στις 22/11/12 και αποφάσισε την ένταξη του ποσού αυτού στη δράση 123α «αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» στην οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επενδυτές.

Στο επόμενο διάστημα η Ο.Τ.Δ. ΑΝΚΟ θα προβεί σε ευρεία δημοσιοποίηση –  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού (δημοσιεύσεις, ημερίδες, σποτ, κλπ) με σκοπό την πληρέστερη, έγκυρη και αποτελεσματική ενημέρωση των δυνητικών  δικαιούχων.
Κεντρικό ρόλο στην επιτυχή λειτουργία του συστήματος διάδοσης  της πληροφόρησης θα παίξει η ιστοσελίδα του τοπικού προγράμματος www.ankoleader.gr από την οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αντλήσει το πλήρες ενημερωτικό υλικό της προκήρυξης.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΝΚΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.