Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την γυναίκα στα 100 χρόνια ελεύθερης Κοζάνης – Βίντεο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2012, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης για την γυναίκα, στα πλαίσια του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης και της ενσωμάτωσής της στο εθνικό κορμό.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η γυναίκα στα 100 χρόνια ελεύθερης Κοζάνης», μια αναδρομή στην πορεία της γυναικείας παρουσίας από το 1912 έως το 2012, προσέλκυσε πλήθος γυναικών, και όχι μόνο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στόχο της εκδήλωσης αποτέλεσε η προβολή της τοπικής ιστορίας μέσα από την ανάδειξη της θέσης της γυναίκας κατά την περίοδο 1912-2012, σε διάφορους τομείς όπως η εργασία, ο εθελοντισμός, η πολιτική, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, αλλά και η σκιαγράφηση της γυναίκας στην κατοχή, κατά την μετανάστευση, αλλά και η προσφυγιά.  

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από ομάδα φορέων και πολιτών του Δήμου Κοζάνης, συνετέλεσαν στην σκιαγράφηση του κοινωνικού και πολιτιστικού πλαισίου της περιοχής και συνέβαλλαν στην μεγαλύτερη κατανόηση του πολιτιστικού υπόβαθρου της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης, αποτελώντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην συνεισφορά της Κοζανίτισας στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/55263935?badge=0″ width=”589″ height=”442″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen]

Εκδήλωση η γυναίκα στα 100 χρόνια ελεύθερης Κοζάνης from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.