Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ Κοζάνης συμπαραστέκεται στους απλήρωτους εργαζόμενους της «κοινωφελούς» εργασίας



Η Γραμματεία Ν.Κοζάνης της  Π.Α.Σ.ΕΒΕ  δηλώνει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της «κοινωφελούς» εργασίας που παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες.  Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ Ν.Κοζάνης  να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να πιέσουν με κάθε τρόπο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Κυβέρνηση ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ πλάσαραν αυτά τα προγράμματα σαν όαση μέσα στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί. Πάτησαν επάνω στην ανάγκη για δουλειά και από μακροχρόνια ανέργους, τους μετέτρεψαν σε απλήρωτους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα. Ένσημα ανειδίκευτου εργάτη, χωρίς άδειες, χωρίς επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, βαρέων και ανθυγιεινών. Μετέτρεψαν 300 εργαζόμενους στην Κοζάνη και εκατοντάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα σε σύγχρονους σκλάβους. Εργαζόμενοι  που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς καν τον απαραίτητο εξοπλισμό για βαριές και ανθυγιεινές εργασίες που κάνουν.

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που μας έλεγαν για τον «καλό» Καλλικράτη που θα φέρει ευκαιρίες σιωπούν. Φτηνή εργασία, νέοι φόροι, διάλυση υγείας, παιδείας, νέα βάσανα για τον λαό. Καταγγέλλουμε την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που την στηρίζουν οι ντόπιοι της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου που καλούν τους εργαζόμενους να μην αγωνιστούν. Να σημειωθεί ότι το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ παρακρατάει 25 ευρώ ανά εργαζόμενο για κάθε μήνα, δηλαδή σχεδόν το 5% των συνολικών αποδοχών, λειτουργώντας επί της ουσίας σαν σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο. Ευθύνες έχει και η ΓΣΕΒΕΕ που μέσω του ΙΝΕ της διαχειρίζεται το πρόγραμμα σε αρκετές περιοχές της χώρας συμβάλλοντας και αυτή απο τη πλευρά της στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αποδεικνύοντας τη συμφωνία της με τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ,  να δείξουν την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων. Μαζί με την εργατική τάξη, την φτωχή αγροτιά, τους σπουδαστές τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.