Κοζάνη: Το «χωριό του Αη Βασίλη» σχεδιάζει ο Δήμος στο Δημοτικό Κήπο



Ένα «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Άγιου Βασίλη» φιλοδοξεί να λειτουργήσει για τις ημέρες των γιορτών ο Δήμος Κοζάνης στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου, ενώ αν και οι οριστικές αποφάσεις με τους ιδιώτες στους οποίους ο Δήμος θα παραχωρήσει το χώρο δεν έχουν παρθεί ακόμη, ο σχεδιασμός προβλέπει να μπορέσουν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν γίνει οι σχετικές ετοιμασίες.

Ειδικότερα, και όπως τόνισε σχετικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης Χάρης Γελαδάρης: «Την Παρασκευή θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις από πλευράς Δήμου Κοζάνης, οπότε και θα συμφωνήσουμε και με τον ιδιώτη για την εγκατάσταση των παιχνιδιών στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θέλουμε να έχουμε βάλει και τα δικά μας σπιτάκια στο χώρο, ώστε να γίνουν κάποια χάπενιγκ και διάφορες άλλες εκδηλώσεις για τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, ο χώρος του Δημοτικού Πάρκου Κοζάνης θα μισθωθεί σε ιδιώτες , οι οποίος και θα εγκαταστήσουν παιδικά παιχνίδια, καρουσέλ, τρενάκια για παιδιά. Το όλο εγχείρημα θα πρέπει να πάρει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (ώστε να γίνει η παραχώρηση της έκτασης), πιθανότατα την Παρασκευή, αν και δεν βρισκόταν στα τακτικά θέματα προς συζήτηση.

Ωστόσο, ζήτημα παραμένει αν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου και «χτυπάει» η καρδιά της πόλης, και φυσικά, βρίσκεται το εμπορικό κέντρο. Όταν ρωτήθηκε από τον «Πρωινό Λόγο» για το εάν και κατά πόσο η κεντρική πλατεία της Κοζάνης θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Κοζάνης στον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης (που θέλει σε συνεργασία με άλλους φορείς να κάνει εκδηλώσεις, όπως και πέρυσι), ο κ. Γελαδάρης απάντησε θετικά, λέγοντας πως, μάλιστα, ο δήμος Κοζάνης θα σταθεί αρωγός και θα συνεργαστεί με τον Εμπορικό Σύλλογο σε αυτή την προσπάθεια. Ο Εμπορικός Σύλλογος φιλοδοξεί με τη συνεργασία των φορέων (Εκθεσιακό, ΕΒΕ), να κάνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με στόχο να τονωθεί η αγορά της πόλης και να ο κόσμος να έχει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να βγει και να ψωνίσει.

Η πόλη της Κοζάνης χθες, άρχισε να μπαίνει δειλά – δειλά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ήδη χθες το πρωί άρχισε να τοποθετείται ο πρώτος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Ειδικά συνεργεία του Δήμου, με τη συμβολή γερανοφόρου οχήματος, τοποθετούσαν χθες το πρωί κάτω από το καμπαναριό της πόλης. Το πρωί έστηναν το δέντρο, τοποθετούσαν τα λαμπάκια του (ώστε να φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα), ενώ σχεδιασμό του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και τα χριστουγεννιάτικα, ώστε να αρχίσει –επιτέλους- να θυμίζει η κεντρική πλατεία της Κοζάνης κάτι από Χριστούγεννα, ώστε να αλλάξει λίγο η διάθεση και η ψυχολογία του κόσμου.

Ωστόσο, ημερολογιακά, το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν και εφόσον προλάβουν και γίνουν όλα όσα σχεδιάζει ο Δήμος Κοζάνης στο Δημοτικό κήπο, θα είναι κυριολεκτικά στην τελευταία στιγμή πριν τις γιορτές, ενώ οι περισσότεροι μεγάλοι δήμοι της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν ή έστω έχουν προγραμματίσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους…

από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.