Τον πολιούχος της Άη Νικόλα γιορτάζει η πόλη παρουσία του Αρχιεπισκόπου



Τριήμερες εορταστικές και λατρευτικές τελετές  για τον πολιούχο της Κοζάνης Άγιο Νικόλαο διοργανώνει στον ομώνυμο ναό, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων Κοζάνης. Στις φετινές εκδηλώσεις προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασιλείου,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έφτασε σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί. Τον αρχιεπίσκοπο παρέλαβαν και υποδέχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης πατέρας Δωρόθεος. Με την άφιξή του στην Κοζάνη ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδεία του Μητροπολίτη κ. Παύλου, επισκέφτηκε το Επισκοπείο, όπου και ξεναγήθηκε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Σύντομη Αγρυπνία θα τελεστεί στις 8.30 το βράδυ με τους χαιρετισμούς του Αγίου. Αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί από τις 7 το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία στις οδούς Ξ. Τριανταφυλλίδη, Μπουσίου, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία Νίκης, πλατεία Ελευθερίας.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.