Άννα Νανοπούλου: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να στοιχίζει 837.400 Ευρώ το ΔΗΠΕΘΕ όταν ο Δήμος Κοζάνης είναι υπερχρεωμένος!

Η θέση μας για το ΔΗΠΕΘΕ ήταν και είναι ότι αποτελεί μια όαση πολιτισμού στον Δήμο της Κοζάνης, παρ ότι θα μπορούσε να λειτουργεί  με όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την ίδρυσή του έως τώρα , πολύ αποδοτικότερα .

 Όμως όπως δεσμεύθηκε σε σχετική κριτική μας στην συζήτηση του περυσινού προϋπολογισμού του στο Δ.Σ Κοζάνης η διοίκησή του, στον καιρό της κρίσης και με το δεδομένο του τεράστιου οικονομικού προβλήματος του Δήμου, ώφειλε να έχει ήδη περιορίσει δραστικά το κόστος λειτουργίας του , πράγμα που δεν συνέβη.

 Με το δεδομένο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν καταβάλει τα τελευταία χρόνια καμμία επιχορήγηση , ο Δήμος Κοζάνης καλείται να καταβάλει εξ ιδίων για την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ πάνω από 600.000,00 ευρώ ετησίως . Κονδύλι δυσβάστακτο αν σκεφθεί κανείς τα χρέη του Δήμου και τις εν γένει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ λοιπόν  το  ΔΗΠΕΘΕ να μειώσει άμεσα το κόστος λειτουργίας του στο 1/3 του σημερινού ποσού και τα έξοδά του να καλύπτονται κατά βάση από τα εισιτήρια των παραστάσεων και των λοιπών δραστηριοτήτων.

 Εάν αδυνατούν να εξορθολογίσουν τα κόστη λειτουργίας του, τότε να αναστείλει για ένα δύο χρόνια την λειτουργία του , τουλάχιστον με την μορφή οργανισμού που κοστίζει 837.400,00 ευρώ στον λαό του Δήμου της Κοζάνης και να λειτουργήσει ως δραστηριότητα του οργανισμού Πολιτισμού με την μετάκληση κάποιων πετυχημένων παραστάσεων (ξένες παραγωγές).

 Ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να παρουσιάσει άμεσα πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών. Εάν δεν αρχίσει  από τις δαπάνες πολυτελείας, τι θα περικόψει  ;

 Πιστεύουμε ότι όταν κωφεύουν στα προφανή και αυτονόητα και δεν υιοθετούν τις απόλυτα λογικές προτάσεις μας , έρχονται μετά αντιμέτωποι με τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων .

 Και επειδή γνωρίζουμε ότι η απάντηση θα είναι του δακρύβρεχτου τύπου «η κακή αντιπολίτευση που θέλει να κλείσουν τέτοιες θαυμάσιες δραστηριότητες» , λέμε εκ των προτέρων ότι σε σοβαρές αιτιάσεις θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου να απαντά με αριθμούς και επιχειρήματα που να στηρίζονται σε στοιχεία και όχι με το γνωστό ύφος του λαϊκισμού.

Τέλος  μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ πληρώνονται κάποιοι εργαζόμενοι ή άλλοι , οι διοικούντες να το πουν ,  διότι ζούμε πλέον στην εποχή του «΄Όλα στο φως» .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.