Επέκταση της Τηλεθέρμανσης στις Εργατικές Κατοικίες και τον Οικισμό Καρδιάς



Ένα σημαντικό έργο σχεδιάζει η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), καθώς στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης ενέταξε στο τεχνικό της πρόγραμμα για το έτος 2013 το έργο επέκτασης του δικτύου της τηλεθέρμανσης στον Οικισμό Καρδιάς και στα πέντε συγκροτήματα των Εργατικών Κατοικιών του ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα.

Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο Διανομής Τηλεθέρμανσης Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδα Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V & Νεας Καρδιας Δημου Εορδαίας», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, για την ακρίβεια σε (4.965,571,41 € (πλέον ΦΠΑ).

Ήδη η διοίκηση της επιχείρησης καταβάλλει προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου στις προαναφερόμενες περιοχές, μέσω ένταξής του στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ ως υποέργο 7, εντός του 2013 και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ μέρος του κόστους του έργου θα καλυφθεί από ίδια συμμετοχή της ΔΕΤΗΠ.

Για ένα μεγάλο έργο έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Νικόλαος Κουσίδης, ενώ η διευθύντρια της επιχείρησης Ιωάννα Καλαϊτζίδου σημείωσε ότι η μελέτη του έργου θα αποσταλεί στο Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα υπάρξει κάποια εξέλιξη για το θέμα της χρηματοδότησης του έργου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του Τεχνικού προγράμματος της επιχείρησης για το 2013 ανέρχεται σε 3.132.500,00 € πλέον ΦΠΑ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα οδεύσεων – νέων παροχών καταναλωτών, κατασκευή και τοποθέτηση θερμικών υποσταθμών καταναλωτών, την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης θερμότητας, μηχανολογική και ηλεκτρολογική συντήρηση υποσταθμών και δικτύων, προμήθεια χημικών για την εφαρμογή προγράμματος χημικής κατεργασίας έτσι ώστε να επιτευχθεί η αντικαθαλωτική αντιδιαβρωτική προστασία των δικτύων κ.α..

Τη συνεδρίαση απασχόλησε επίσης η πρόθεση της ΔΕΗ για αύξηση της παρεχόμενης τιμής θερμότητας στις τηλεθερμάνσεις, θέμα για το οποίο αναμένεται να υπάρξει τις προσεχείς ημέρες συνάντηση με στελέχη της ΔΕΗ.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.