Ζήτω το ελληνικό χρέος!



Γράφει ο pitsirikos 

Σώθηκε πάλι χτες η Ελλάδα, αφού το Eurogroup και το ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τελικά, το μόνο που μπορεί να γίνει βιώσιμο στην Ελλάδα είναι το χρέος. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε καμία ελπίδα και θα τα τινάξουμε. Το χρέος θα μας νεκροφιλήσει.

Όσο υπάρχει χρέος, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Το 6857 που μπορεί η Ελλάδα να μην έχει χρέος, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να αφανιστεί η χώρα.

Η Ελλάδα είναι σαν αυτόν που χρωστάει παντού και παρακαλάνε όλοι να μην πεθάνει για να τους ξεχρεώσει. Πάνε και στην κηδεία του για να βεβαιωθούν πως τα κακάρωσε. Τον τσιμπάνε κιόλας.

Ο στόχος για το ελληνικό χρέος είναι να προσεγγίσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ και το 2012 να βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ.

Τότε θα βγούμε ξανά και στις αγορές. Θα μας δουν οι αγορές -μετά από τόσα χρόνια απουσίας- και δεν θα μας αναγνωρίζουν.

Το παράπονο των σοβαρών Ελλήνων πολιτών ήταν πάντα πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν έβαζαν έναν μακροχρόνιο στόχο.

Επιτέλους, η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει έναν μακροχρόνιο στόχο: να αποκτήσει σε 10 χρόνια το χρέος που είχε όταν χρεοκόπησε.

Δεν πάμε προς τα πίσω καλύτερα, στο 2009 που είναι και πιο κοντά;

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η δόση θα εκταμιευτεί σε τρεις δόσεις, ώστε να σωθεί τρεις ακόμα φορές η Ελλάδα -και όχι μόνο μία- και να γιορτάσουμε τρεις φορές.

Υπήρξε και η σκέψη τα ευρώ να εκταμιεύονται ένα κάθε μέρα –ώστε όλη η δόση να εκταμιευτεί το 31. 965. 454.782 μ.Χ- αλλά αυτό είναι κάπως μακρόπνοο σχέδιο και υπήρχε κίνδυνος να ξεφύγει πάλι η Ελλάδα και να χρωστάει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα περιλαμβάνει νέους όρους και νέα μέτρα αλλά αυτά δεν πρέπει να μας απασχολούν καθόλου, αφού όποιος μένει σε αυτή την χώρα -και έχει αντίληψη του τι συμβαίνει σήμερα γύρω του- καταλαβαίνει πως ούτε τα προηγούμενα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως σήμερα ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για όλους τους Έλληνες αλλά αυτό το ξέραμε ήδη, αφού η κάθε καινούργια μέρα διαδέχεται την προηγούμενη και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει -ανελλιπώς- από τη δημιουργία του κόσμου.

Το Νομισματοκοπείο του Χολαργού να βάλει μπροστά τις μηχανές. Το ελικόπτερο να ετοιμάζεται. Να δούμε ποιος θα μπει μέσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.