Τα 1ο ΕΠΑ.Λ / ΕΠΑ.Σ. Κοζάνη συμμετέχουν στο πρόγραμμα F1 in Schools



Τα 1ο ΕΠΑ.Λ / ΕΠΑ.Σ. Κοζάνης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία της Κοζάνης ότι  επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα F1 in Schools .

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 in Schools είναι ένας διεθνής διεπιστημονικός διαγωνισμός που καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και πρωτοβάθμιας σε ορισμένες χώρες) να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της Formula One από ξύλο μπάλσα και κινητήρα πεπιεσμένου αέρα. Οι ομάδες των μαθητών θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στους Τελικούς Εθνικούς Αγώνες για την ανάδειξη του καλύτερα σχεδιασμένου και ταχύτερου F1 Αυτοκινήτου στην Ελλάδα.  

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σαν επιστημονικοί – συμβουλευτικοί συνεργάτες το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ( τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών )  και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας      (τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).  

Η κατασκευή του έργου θα γίνει από μαθητές του Τομέα Οχημάτων , τμήματος των Μηχανικών αυτοκινήτων του 1ου ΕΠΑ.Λ Κοζάνης σε  συνεργασία με τους μαθητές του τμήματος των CNC της ΕΠΑΣ Κοζάνης.

Το έργο  θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-05-2013 και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.