Σύσταση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών στην Κοζάνη



Στις επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών θα μπορεί να καταφεύγει ο φορολογούμενος όταν διαφωνεί με κάποια πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Το νέο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος  προβλέπει τη σύσταση 13 Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών σε όλη την Ελλάδα από το υπουργείο Οικονομικών, με έργο την διοικητική επίλυση των -μετά από έλεγχο- φορολογικών διαφορών ανεξαρτήτως ποσού σε κάθε φορολογικό αντικείμενο.

Ο φορολογούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε πράξη καταλογισμού φόρου ή πράξη επιβολής οποιασδήποτε κύρωσης για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, αν αμφισβητεί την ορθότητά της απόφασης, θα μπορεί να ζητήσει με αίτησή του στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών την διοικητική επίλυση της διαφοράς.

Προς τον σκοπό αυτό συνιστώνται επιτροπές επιλύσεως φορολογικών διαφορών.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας συνίσταται μία επιτροπή με έδρα την Κοζάνη.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.