Οι πολιτικοί… διασώζονται και οι στρατιωτικοί φτωχαίνουν!

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βασικός μισθός από 1 Αυγούστου 1873, μείωση περίπου 20%.

Γενικός Επιθεωρητής Στρατιάς, αρχηγός Στόλου και αρχηγός Αεροπορίας, μισθός 1698 ευρώ μείωση 18%.

Αντιστράτηγος, μισθός 1.584, μείωση 16% και υποστράτηγος 1.479, μείωση 15%.

Συνταγματάρχης, βασικός μισθός 1.146 ευρώ το μήνα και αντισυνταγματάρχης 1033 ευρώ.

Ο ταγματάρχης και οι αντίστοιχοι, κάτω από 1.000 ευρώ, μόλις 971 ευρώ ο δε λοχαγός και οι αντίστοιχοι 928 ευρώ.

Ο αρχιλοχίας και οι αντίστοιχοι 796 ευρώ και ο επιλοχίας 770 ευρώ. Ο λοχίας 718 ευρώ με ΑΥΞΗΣΗ 35 ευρώ το μήνα ενώ ο δεκανέας παίρνει 499 ευρώ και ο μόνιμος στρατιώτης 280 ευρώ.

Τα ίδια λεφτά εννοείται ότι ισχύουν για τους αντίστοιχους βαθμούς στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Φυσικά, παίρνουν και κάποια επιδόματα ευθύνης τα οποία βεβαίως υπέστησαν κι αυτά οδυνηρές μειώσεις. Για παράδειγμα ο Α’ ΓΕΕΘΑ παίρνει 535 ευρώ από 713, ο συνταγματάρχης παίρνει 95 ευρώ, οι κατώτεροι αξιωματικοί 43 ευρώ.

Μ’ αυτά τα λεφτά όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν πάνω από όλα την πατρίδα τους και να πολεμήσουν, κάθε μέρα να εκτίθενται σε κινδύνους, να κάνουν ένα επάγγελμα που εν πάση περιπτώσει αφορά την υπόσταση αυτής της χώρας. Είτε είναι στρατιωτικοί είτε αστυνομικοί που κυνηγούν το έγκλημα. Μπράβο, λοιπόν, σε όσους αποφάσισαν ότι τα ειδικά μισθολόγια αφορούν τα… ρετιρέ της κοινωνίας. Διότι δεν είναι καθόλου έτσι. Αν πιστεύουν ότι μπορούν να στηρίξουν το φρόνημα αυτών των ανθρώπων με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για να νοικιάσουν σπίτι, τότε άξιος ο μισθός τους.

Αλά θα ρωτήσουμε και κάτι άλλο, αν και δεν πρέπει να μπαίνει μια επαγγελματική τάξη απέναντι στην άλλη. Γιατί ο γενικός γραμματέας υπουργείου να παίρνει νέο μισθό 4.750 ενώ ο αρχηγός όλου του στρατού κάτω από 2.000 ευρώ;

Γιατί ο Περιφερειάρχης να παίρνει 4.275 ευρώ όσα και ο δήμαρχος πόλης άνω των 100.000 κατοίκων; Γιατί είναι μεγαλύτερη η προσφορά του αντιδημάρχου που παίρνει με τα νέα δεδομένα 2.137 ευρώ, πολύ περισσότερα δηλαδή από τον Α’ ΓΕΕΘΑ ή τον στρατηγό ή τον αρχηγό της Αστυνομίας;

Και φυσικά δε θα μιλήσουμε για τον επικεφαλής της ΤτΕ ή τον κάθε βουλευτή ή παρατρεχάμενό του που απέχουν πάρα πολύ από τον εκάστοτε στρατιωτικό;

Αν αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας και θέλουμε να μιλάμε για τιμημένες και περήφανες Ένοπλες Δυνάμεις, τότε καλύτερα να φεύγουμε.

antinews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.