Άλλα 13 άτομα παραπέμπονται μαζί με τη Δήμαρχο Εορδαίας



Για παρακώλυση συγκοινωνιών στις κινητοποιήσεις του 2011, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Τ.Σ. Προαστίου και πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων Εορδαίας.

Στους 14 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Εορδαίας στις 12 Δεκεμβρίου 2012 για παρακώλυση συγκοινωνιών, αφού εκτός από τη δήμαρχο Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, παραπέμπονται επίσης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Προαστίου και πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων και Περιβάλλοντος Εορδαίας, δύο ακόμα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ανέργων, καθώς και 10 υπάλληλοι του Δήμου Εορδαίας.

Σημειώνεται ότι οι 14 συνολικά κατηγορούμενοι παραπέμπονται για «παρακώλυση συγκοινωνιών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», για τον αποκλεισμό δηλαδή του οδικού κόμβου στο ύψος της γέφυρας της ΑΕΒΑΛ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2011, κατά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής για την υποβάθμιση (περικοπή κλινών) του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Κατηγορούνται ειδικότερα ότι «παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης, που εξυπηρετεί την οδική συγκοινωνία, η οποία προορίζεται για κοινή χρήση και ειδικότερα κατέλαβαν το οδόστρωμα των ανωτέρων οδών {στο 27ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης- Φλώρινας (κόμβος ΑΕΒΑΛ) και στη Νέα Εθνική Οδό Κοζάνης- Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας οδού- Παραβεγορίτιδα)} είτε πεζή είτε σταθμεύοντας επί τους οδοστρώματος μηχανήματα έργων, απορριμματοφόρα και έτερα οχήματα κρατικών υπηρεσιών…».

Σημειώνεται ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη όπως και οι εργαζόμενοι του Δήμου Εορδαίας που βρίσκονται κατηγορούμενοι μαζί με τη Δήμαρχο Εορδαίας, καθώς σύρονται στα δικαστήρια επειδή εκτελώντας εντολή της δημοτικής αρχής ήταν οδηγοί ή χειριστές των μηχανημάτων του δήμου που χρησιμοποιήθηκαν για τον ολιγόωρο αποκλεισμό του κόμβου της ΑΕΒΑΛ.

Την έντονη διαμαρτυρία του «για την ποινικοποίηση των αγώνων της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του αγαθού της Υγείας» εξέφρασε, μετά τη Δήμαρχο Εορδαίας, και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Προαστίου Δημήτρης Κριαρίδης, μιλώντας στον «Π». Εξέφρασε επίσης την απορία του για το γεγονός ότι «τα αστυνομικά όργανα που βρίσκονταν την ημέρα εκείνη στο σημείο της κινητοποίησης δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν κανέναν δημοτικό σύμβουλο ή άλλο παράγοντα της πόλης, αλλά αναγνώρισαν δημοτικούς υπαλλήλους και κυρίως μέλη του Σωματείου Ανέργων». Ανέφερε τέλος ότι «θα παραστούμε στο δικαστήριο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, όπως του σωματείου Ανέργων και Περιβάλλοντος, να αντιδρά στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, ενάντια στην ανεργία ή για όποια άλλα δίκαια της περιοχής μας».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.