Δραματικές εξελίξεις σε MEGA και STAR

Είναι γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ είναι άθλια. Μεταξύ αυτών που αγωνίζονται στην κυριολεξία για να επιβιώσουν είναι- και μην σας κάνει καμία απολύτως εντύπωση- και το MEGA!

Η δυσκολία στην χρηματοροή αλλά και η πεισματική άρνηση των βασικών μεγαλομετόχων να υποστηρίξουν ταμιακά το κανάλι έχει φέρει τα πράγματα στην… άκρη.

Σχετικά έγραψε και η ιστοσελίδα Enimerosi24.gr:

«Η παρατεταμένη έλλειψη ρευστού, σε συνδυασμό με την αβέβαιη απόφαση των τραπεζών να εγκρίνουν το ομολογιακό δάνειο του Mega ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, φέρεται να αναγκάζει τη διοίκηση του καναλιού να προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα. Λέγεται ότι οι εκδότες διαπιστώνοντας την απροθυμία των τραπεζών να εγκρίνουν το δάνειο, ζήτησαν από τη διοίκηση να επιβάλλει ένα νέο κοκτέιλ περικοπών στον σταθμό, που θα αποτελείται από νέες μειώσεις μισθών, αλλά και απολύσεις προσωπικού. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις θα αφορούν αυστηρά στο διοικητικό προσωπικό του καναλιού και συγκεκριμένα σε διευθύνσεις των οποίων ο ρόλος και η λειτουργία έχει ατονήσει, δεδομένου ότι επισκιάζονται από την οικονομική κρίση. Τέλος ως προς τις περικοπές, δεν φαίνεται ακόμη να έχει αποφασιστεί το ποσοστό της μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων, που δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί από ένα ορισμένο ποσό και πάνω» .

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη- όπως αναφέρουν πληροφορίες που έγιναν γνωστές- βλέποντας την κατάσταση σε συνδυασμό και με τις μεγάλες οικονομικές απώλειες του STAR CHANEL, θέλησε να βάλει κάποια τάξη στα πράγματα αναζητώντας ενδιάμεση λύση. Μετά από ώριμη σκέψη η οικογένεια Βαρδινογιάννη πρότεινε στους υπολοίπους μετόχους του MEGA να μετακομίσει το κανάλι στις κτιριακές εγκαταστάσεις του STAR.

Μάλιστα η πρόταση περιλαμβάνει και μια σειρά συνδυαστικών κινήσεων οικονομοτεχνικού χαρακτήρα ώστε να μειωθούν τα κόστη και των δυο καναλιών. Για παράδειγμα προτάθηκε να γίνει σύμπτυξη του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Και φυσικά δεν πρόκειται για την μόνη πρόταση.

Όμως η οικογένεια Μπόμπολα αρνείται να δεχθεί την πρωτοβουλία Βαρδινογιάννη γιατί θεωρεί… «επικίνδυνο»  ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με λίγα λόγια εκτιμάται ότι σε μια τέτοια περίπτωση η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα… και θα «καπελώσει» τους υπόλοιπους μετόχους…

Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.