Ανακοίνωση Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης για τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Κοζάνης



Δυο σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και στην τελευταία ανακοίνωση (12-11-2012) του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη λειτουργικών κενών απουσιάζουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν τα κενά στη Διεύθυνση  Δ.Ε. Κοζάνης. Πράγματι παραμένουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων σε πάρα πολλά σχολεία. Ιδιαίτερα το πρόβλημα εντοπίζεται στην τεχνική εκπαίδευση αλλά και  στις σχολικές Μονάδες της περιοχής Βοίου και Σερβίων – Βελβεντού.

Με την ψήφιση του αντισυνταγματικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο  από την κυβέρνηση, άνοιξε ο δρόμος για την έγκριση ενός προϋπολογισμού διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της ελληνικής κοινωνίας. Στην Ελλάδα των μνημονίων η ανέκαθεν υποχρηματοδοτούμενη εκπαίδευση από το 3,2% του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια πέφτει κάτω από 2,8%. Όλες οι ελλείψεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος ( και εκπαιδευτικών) είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων και οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση στο χείλος του γκρεμού, οδηγούν σε περιορισμό του μορφωτικού ορίζοντα των μαθητών και των μέσων και λαϊκών στρωμάτων, αυτών που στηρίζουν την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους προσδοκιών  στη Δημόσια Εκπαίδευση. Γίνεται όλο και περισσότερο προφανές ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2013 επιθυμεί να εισάγει ολοένα και μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Και φυσικά πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά όταν, όπως όλοι ξέρουν με στοιχεία, τη φετινή χρονιά συνταξιοδοτήθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί , προσλήφθηκαν ελάχιστοι και η κάλυψη  του Εκπαιδευτικού δυναμικού σκόνταψε τόσο στην υποχρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας όσο και στην κακή διαχείριση του υπάρχοντος Εκπαιδευτικού δυναμικού από την Περιφερειακή Διεύθυνση  με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά  κενά στις Σχολικές Μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση αυτή οδηγεί και στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς μέσα από την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών, το φόρτωμα με β΄ αναθέσεις, τις εξαντλητικές διαθέσεις σε περισσότερα σχολεία, με μετακινήσεις δεκάδων χιλιομέτρων ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Μια διαδικασία που τελικά αποβαίνει εις βάρος της εκπαίδευσης, εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Αν μένει όρθιο το σύστημα αυτό οφείλεται στη φιλοτιμία και τους αγώνες πολλών εκπαιδευτικών που επιμένουν να παλεύουν με πενιχρά μέσα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  αλλά και την Περιφερική Διευθύντρια  για την μη κάλυψη των λειτουργικών κενών έως σήμερα και καλεί Δημάρχους, φορείς, σωματεία και όλους τους Δημότες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην κάλυψη όλων των κενών.

 

Ειδικότητα

Ομαδοποιημένη Ειδικότητα

Α ΠΕΡΙΟΧΗ

Β ΠΕΡΙΟΧΗ

Γ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΕ02

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ

0

1

2

ΠΕ03

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

2

1 & ½

½

ΠΕ04

ΦΥΣΙΚΟΙ

2

0

2

ΠΕ04

ΧΗΜΙΚΟΙ

0

1

0

ΠΕ04

ΒΙΟΛΌΓΟΙ

1

0

½

ΠΕ06

ΑΓΓΛΙΚΗΣ

0

2

4

ΠΕ08

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

½

1

2

ΠΕ14

ΙΑΤΡΟΙ

0

0

0

ΠΕ14

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

0

0

0

ΠΕ15

ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

0

½

1 & ½

ΠΕ16

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

½

½

1 & ½

ΠΕ18

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

3

0

0

ΠΕ18

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1

½

0

ΠΕ18

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

1

0

0

ΤΕ1.19

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

4 & 1/2

0

0

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Χ. Καλημέρης Κ. Αντωνιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.