Γνωρίστε τους pLastiq, ένα rock-electro group από την Αγγλία, με καταγωγή από Κοζάνη!



Οι pLastiq είναι ένα rock-electro group από το Brighton. Οι ιδρυτές του είναι δύο αδέλφια από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Κοζάνη. (Γιάννης-Ανδρέας Τσιρούλης)

Έχουν κυκλοφορήσει τo πρώτο τους album με τίτλο pLastiq – The City στο οποίο συνεργάστηκαν με την αγγλίδα τραγουδίστρια Marianne Ferguson.

Ένα concept album το οποίο αναφέρεται στην περιπλάνηση ενός ήρωα, μέσα από την οποία επαναπροσδιορίζει την σχέση του με τον κόσμο και τον διττό του εαυτό.

Κομμάτα που ξεχωρίζουν από το album: The City (am i poisoned), Grey Poem και Salonica για το οποίο συγκεκριμένα αναφέρει ο Ανδρέας Τσιρούλης (keys-synthesizers): “Το album διηγείται μία ιστορία. Το κομμάτι είναι μέρος αυτής της ιστορίας. Αν κάναμε παραλληλισμό με την Οδύσσεια, θα ήταν το κάλεσμα του Οδυσσέα από τις σειρήνες. Με τη διαφορά ότι ο -πλαστικός- μας ήρωας δεν έχει πρόβλημα να ενδώσει στον πειρασμό. Η Θεσσαλονίκη πάντα μας τραβούσε ενεργειακά (μεγαλώσαμε λίγο πιο δίπλα, στην Κοζάνη) και πάντα θα φαντάζει ως σειρήνα στο μυαλό μου”.

Οι pLastiq είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν μία μίνι τριλογία κομματιών βαθιά επηρεασμένα από την κατάσταση τη οποία βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καθώς και στην Ελλάδα, ενώ προετοιμάζουν παράλληλα το έδαφος για το 2ο album τους με τίτλο “panic”.

Μπορείτε να ακούσετε την μουσική τους καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω της σελίδας τους http://plastiqworld.com

Πάρτε μια γεύση από ένα Live από το 93 Feet East, στο Brick Lane του Λονδίνου…

[iframe width=”590″ height=”443″ src=”http://www.youtube.com/embed/nH2iVPMQz7Y?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.