H πρώτη συνέντευξη του Γιώργου Κασαπίδη μετά τη διαγραφή του – Δίνει απαντήσεις σε όλα



Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Kozanimedia μίλησε για όλα: Για την ψήφο του στα νέα μέτρα αλλά και στον προϋπολογισμό, τη διαγραφή του, αλλά και τις πολιτικές του βλέψεις. Απέκλεισε οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία με άλλο πολιτιτικό φορέα, αλλά όχι και την εμπλοκή του με τo δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος, απαντά για το εάν αισθάνεται ότι ικανοποίησε με την ψήφο του τους πολίτες του Νομού Κοζάνης. Διαβάστε τα όσα αποκαλυπτικά έχει να πει…

«Το ΝΑΙ χθες στον προϋπολογισμό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαι στη Νέα Δημοκρατία, οπότε στηρίζω την κυβέρνηση, έχω όμως ενστάσεις  σε θέματα που άπτονται της οικονομικής Πολιτικής για αυτό και δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ενστάσεις μου αυτές σχετίζονται με τα μέτρα τα οποία δεν ψήφισα την Τετάρτη, δηλώνοντας «Παρών». Εκεί, θεωρώ ότι, ναι μεν υπάρχουν μέτρα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και κάποιες αδικίες, όμως θεωρώ ότι τα μέτρα αυτά τελούν εν αδίκω».

Και συνέχισε αιτιολογώντας αυτή την απόφαση, λέγοντας πως: «Εδώ και 30 χρόνια κάποιοι πλούτισαν με παράνομο τρόπο, με αδικίες και δημιούργησαν ένα τεράστιο χρέος στη χώρα, και εμείς ερχόμαστε τώρα και ζητάμε το λογαριασμό στους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν τόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που ζούμε. Αυτό είναι άδικο και ζητώ να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, γιατί δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε πολιτική και μέλλον, αν δεν διορθωθούν αυτές οι αδικίες». Προσέθεσε ότι πρέπει να βρεθούν όσοι πλούτισαν παράνομα με βάση τα «Πόθεν Έσχες» των υπόπτων πολιτών και να παρθούν τα χρήματα πίσω. «Σύμφωνα με τη ρήτρα για την ανακούφιση των βαρών στους φορολογουμένους, θα μειωθούν τα μέτρα προς τους πολίτες και θα αποδοθεί το περί δικαίου αίσθημα».

Γιατί είπε «παρών»

Ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού έρχεται σε αντιδιαστολή μετά το «Παρών» στην ψήφιση των μέτρων την Τετάρτη, ο κ. Κασαπίδης απάντησε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι ένα κομμάτι της οικονομικής πολιτικής, που άπτεται των μέτρων ,τα οποία δεν ψήφισε. Μάλιστα ερωτηθείς τι σημαίνει η ψήφος «παρών» που έδωσε, απάντησε πως «το παρών σημαίνει ότι δεν ψηφίζω ναι, ούτε όμως και όχι. Τα μέτρα στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι στη σωστή βάση, αλλά σε ένα κομμάτι τους είναι άδικα. Γενικώς, τα μέτρα τελούν εν αδίκω, αφού δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τα χρέη μόνο οι πολίτες, ενώ τόσα χρόνια κάποιοι στην Ελλάδα ψήφιζαν παράνομα. Αυτό θέλω να αποκατασταθεί». Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος αισθάνεται ότι ικανοποίησε με την ψήφο του τους πολίτες της Κοζάνης, τους οποίους και εκπροσωπεί, ο κ. Κασαπίδης απάντησε πως: «Η ψήφος μου ήταν κατά συνείδηση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, αγνή και άδολη, ακριβώς όπως το ένοιωθα μέσα από την ψυχή μου. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και ήσυχη».

Για τη διαγραφή

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. ο κ. Κασαπίδης σχολίασε ότι «συνειδητά επέλεξα και κατά συνείδηση αποφάσισα. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου». Για τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA περί διαγραφής του από το κόμμα της ΝΔ ο ίδιος απάντησε πως δεν του έχει κοινοποιηθεί κάποια τέτοια απόφαση. Ερωτηθείς αν ο ίδιος αισθάνεται ότι παραμένει στη Ν.Δ. ο κ. Κασαπίδης απάντησε πως «δεν έχω διάθεση να κινηθώ ούτε κατά της Ν.Δ., ούτε κατά του Σαμαρά».

Διαψεύδει για ΑΝ.ΕΛ. αλλά όχι και για Περιφέρεια….

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει βλέψεις προς άλλους πολιτικούς φορείς (τους Ανεξάρτητους Έλληνες), λέγοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι «παραμένω στη Ν.Δ. και στον Νομό Κοζάνης». Ερωτηθείς για το αν τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση επεσήμανε ότι παραμένει βουλευτής του Νομού Κοζάνης και παραμένει σε αυτό το μετερίζι. «Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές που δεν μου επιτρέπουν άλλες σκέψεις». Ωστόσο σε νέα ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει η Περιφέρεια μετά τη λήξη της βουλευτικής του θητείας σχολίασε σχετικά: «Να έχουμε την υγειά μας, δόξα τω Θεω….», μην αποκλείοντας τίποτα και σχολιάζοντας ότι παραμένει βουλευτής και πως δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του τώρα.

Τέλος, απάντησε πως δεν δέχθηκε καμία πολιτική πίεση για την απόφαση την οποία και έλαβε κατά την ψηφοφορία των μέτρων, απόφαση την οποία, όπως απάντησε, την έλαβε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (την Τετάρτη).

Από το kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.