Αναστάτωση στους δήμους με αφορμή την εγκύκλιο για τις μετατάξεις



Δεν έχει φθάσει ακόμα στους δήμους της περιοχής η εγκύκλιος από το υπουργείο με την οποία καλούνται εντός 10 ημερών να αποστείλουν τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για το 10% των υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Προς το παρόν κυριαρχεί αναστάτωση μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και καταλήψεις στους δήμους της περιοχής.  Απο αύριο οι εργαζόμενοι σε κάποιους απο τους δήμους του νομού Κοζάνης (πιθανόν στην Εορδαία)  έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν τις καταλήψεις.

Να σημειωθεί ότι ήδη σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού- Ευόσμου και Παύλου Μελά προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά μετακινήσεις (μετατάξεις) στο δημόσιο τομέα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί γι’ αυτή την εβδομάδα. Σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ αύριο Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και στη συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.