Απεργία στα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου

Δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν οι φαρμακοποιοί «οικοδομώντας ένα μέτωπο για την υπεράσπιση… της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων».

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία και 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

«Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ, προσθέτοντας ότι τα φαρμακεία βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς προκειμένου να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπραχθέντων.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση, ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών, και ζητούν τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν πρέπει να «ξεχειλώσει» άλλο, γιατί τα φαρμακεία δεν αντέχουν. Θα πρέπει δηλαδή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι, «σε αντίθετη περίπτωση θα εγκαλέσουμε τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και θα ζητήσουμε τόκους υπερημερίας από τη 1η ημέρα καθυστέρησης και θα ξεκινήσει πανελλαδική κινητοποίηση».

tromaktiko

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.