Κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση διαβεβαιώνει ο Δήμος Κοζάνης



Τη διαβεβαίωση ότι κανένα σχολείο του Δήμου Κοζάνης δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση ή άλλα απαραίτητα υλικά έδωσε ο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μανώλης Παφίλης. Ο κ. Παφίλης τόνισε πως παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα των σχολικών επιτροπών από τη μειωμένη χρηματοδότηση αλλά και το γεγονός πως στα σχολεία που βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης φοιτούν 11.000 μαθητές, το 51% των μαθητών της Π.Ε. Κοζάνης, ο Δήμος έχει δεσμευτεί πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης.

Στο χθεσινο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν και οι αλλαγές στα σχολικά κτίρια για την ερχόμενη περίοδο. Οπως είναι γνωστό το Δ.Σ. οφείλει να γνωμοδοτεί πάνω στις προτάσεις των περιφερειακών δ/ντων εκπαίδευσης για τη δημιουργία, συγχώνευση ή διάλυση  σχολικών μονάδων.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας  θα είναι να μην υπάρξουν αλλαγές, με το Δήμο να επαναφέρει το θέμα της ίδρυσης τριών νηπιαγωγείων στην οδό Ολύμπου, δίπλα στο 4ο Λύκειο και το βιοκλιματικό στη ΖΕΠ.

Οσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επίσης δεν θα υπάρξουν αλλαγές παρά μόνο θα ζητηθεί η επανίδρυση του γυμνασίου Ανω Κώμης, το οποίο είχε συγχωνευθεί- διοικητικά μόνο- με αυτό του Κρόκου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.