Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Χειμώνας από σήμερα – Έρχονται βροχές και χιόνια!



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά σήμερα το απόγευμα και κυρίως αύριο. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια στα ορεινά βάζουν τέλος στην παρατεταμένη καλοκαιρία και σηματοδοτούν την επέλαση του χειμώνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους βόρειους ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, από σήμερα αργά το απόγευμα θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού από τη βόρεια Ελλάδα, με κατεύθυνση προς τη νότια. Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Τη νύχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο. Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Η επιδείνωση του καιρού θα αφορά, επίσης, σε πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους που σήμερα το βράδυ θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο και αύριο τα εννέα. Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι και στην Αττική, ιδίως στις ανατολικές περιοχές.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή κυρίως αύριο με τις ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί να φτάνουν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από τα 1.700 μέτρα.

Όπως εξηγεί η προϊσταμένη προγνώσεων της ΕΜΥ, Αναστασία Παπακρίβου, η μεταβολή του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, με αποτέλεσμα ήδη από απόψε τη νύχτα να υπάρξουν και τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. «Κάποιες περιοχές θα ξυπνήσουν αύριο με βελτιωμένο καιρό, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, ενώ μέχρι αύριο το βράδυ βελτίωση του καιρού θα υπάρξει σε όλη τη χώρα».

Ωστόσο, θα διατηρηθούν οι άνεμοι ως την Παρασκευή (στα οκτώ μποφόρ) και η ψύχρα. «Πρόκειται για την πρώτη έντονη ψύχρα, που σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιρινών ημερών», επισημαίνει η κ. Παπακρίβου.

Η ίδια προσθέτει ότι τα φαινόμενα θα κρατήσουν λίγο, «όμως στη συνέχεια η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν ως τους 18 με 20 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα». «Δεν θα ξαναζήσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες των 29 βαθμών Κελσίου που είχαμε μέχρι χτες», καταλήγει.

kourdistoportocali.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.