Τα ονειρικά «Αναβρυκά» στην παραλίμνια (Πολυφύτου) περιοχή Μικροβάλτου – ΒίντεοΤι είναι τα Αναβρυκά;

Είναι δεκάδες αναβλύζουσες -εξ ου και Αναβρυκά- πηγές γάργαρου νερού, σε -κατά μήκος- απόσταση περίπου 400 μ. μέσα σε πυκνό πλατανόδασος, που αθροιστικά από μικρά ρυάκια, στα λίγα αυτά μέτρα και μέσα σε αντικατοπτρισμούς και φωτοσκιάσεις, κρυστάλλινους ήχους και απαράμιλλες χρωματικές πινελιές της φύσης που οργιάζει, μετασχηματίζονται σε ορμητικό ρέμα που απολήγει στη λίμνη Πολυφύτου. Με την ευρύτερη έννοια, το πλατανόδασος των Αναβρυκών  είναι νότια και συνέχεια του πλατανόδασους Ρυμνίου -2,5 έως 4,5χλμ και δεξιά του δρόμου από τη γέφυρα Ρυμνίου προς Ζιδάνι- και αποτελεί παραλίμνιο τμήμα του εξαιρετικού υγροβιότοπου που ξεκινά από τη γέφυρα Ρυμνίου και επεκτείνεται μέχρι το Φράγμα Ιλαρίωνα.

Υ.Γ.  
– Αφιερώνεται:
1. Στους μελετητές της «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Τοπίου και Φυτοκοινωνικής Διαμόρφωσης στην ευρύτερη περιοχή του Ταμιευτήρα του Φράγματος Ιλαρίωνα», με την ελπίδα ότι θα συμπεριλάβουν και το ονειρικό αυτό τοπίο στα σχέδια τους με ήπιες παρεμβάσεις…
2. Στους Μικροβαλτινούς (των -ήντα), για να φέρουν στη μνήμη κάτι από τα παιδικά τους χρόνια…

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος (περισσότερα στο www.mikrovalto.gr)

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/Asr6fojrB4g?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.