«Κουμπαράς Αλληλεγγύης» για την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών οικονομικά ασθενέστερων πολιτών



Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και αφουγκραζόμενο την αναγκαιότητα στήριξης οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που πλήττονται από την κρίση, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης προκειμένου να ενισχύσει οικογένειες αλλά και μεμονωμένους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε συνεργασία με συλλόγους, εργασιακά σωματεία, φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, το γραφείο εθελοντισμού θα συλλέγει  χρήματα για την κάλυψη αναγκών διαβίωσης και επιβίωσης οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Κάθε Σύλλογος, Σωματείο ή Φορέας μπορεί να προσφέρει ένα χρηματικό ποσό, που θα προσφέρεται από όσα μέλη του το επιθυμούν.

Η επιλογή οικογενειών θα βεβαιώνεται με έκθεση Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και της υπεύθυνης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κοζάνης, ενώ θα επικυρώνεται από την  7/μελή που ανέλαβε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και αποτελείται από: το

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης, τον Φανό Αϊ Δημήτρη «Τα Παρταλόπλα», τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Α’ θμιας εκπ/σης Κοζάνης, την Ένωση Γονέων Β΄θμιας εκπ/σης Κοζάνης, το ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας, τον Σύλλογο Αρτοποιών, και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το Γραφείο Εθελοντισμού Δ. Κοζάνης εγγυάται την εχεμύθεια, φερεγγυότητα και διαφάνεια της όλης διαδικασίας.

Ο «Κουμπαράς Αλληλεγγύης» όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους βρίσκεται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και στις τράπεζες: Αγροτική, Πειραιώς, Συνεταιριστική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Millennium και Probank.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.