«Άδειασμα» Πλακεντά στη Ραχήλ Μακρή για ανακοίνωσή της!

Από τον Πρωινό Λόγο

Την έντονη και άμεση αντίδραση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και συντονιστή του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην περιοχή μας Παναγιώτη Πλακεντά προκάλεσε η ανακοίνωση της βουλευτή Κοζάνης του κόμματος Ραχήλ Μακρή για την πραγματοποίηση συνεδρίου του ΙΕΝΕ( Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης) για την ενέργεια, στην οποία η τελευταία εξαπολύει νέα και σκληρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή!

«Είναι λάθος της κυρίας Μακρή να στοχοποιεί θεσμικούς παράγοντες χωρίς καν να γνωρίζει την εισήγησή τους και αυτά που θα πουν σε ένα συνέδριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλακεντάς, εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση της βουλευτή και συνοδοιπόρου του στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»!

Η ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή, που προκάλεσε την εν λόγω αντίδραση, έχει ως εξής: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας αλλά και οι καταγγελίες μας για τον σχεδιασμό ξεπουλήματος, εκποίησης και «δωρεάς» των ενεργειακών πόρων της χώρας μας σε διεφθαρμένα εγχώρια συμφέροντα. Σε συνέδριο που πραγματοποιεί σε λίγα 24ωρα το  Ινστιτούτο Ενέργειας, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, συμμετέχουν όλοι οι συνένοχοι της τραγικής κατάστασης που βιώνει η χώρα με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών για το «χάρισμα» της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά με τη χορηγία εταιρειών που σχεδιάζουν την αρπαγή των ενεργειακών πόρων όπως η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo, ενώ βασικός υποστηρικτής είναι η Siemens! Προφανώς, το συνέδριο γίνεται με χρήματα του Ελληνικού λαού και τα κλεμμένα από τη μη καταβολή των χαρατσιών αλλά και τις μίζες της Siemens.

Συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι οι ενορχηστρωτές της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ και Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, και της Νίκης Φούντα, Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, ενώ ομιλητής θα είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο οποίος με την παρουσία του επισφραγίζει την παράδοση της περιοχής στα ξένα συμφέροντα, σύμφωνα με τις εντολές του νέου του «πολιτικού προϊσταμένου» και Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Γιόχαν Φούχτελ.

Η συμμετοχή των παραπάνω στο κατάπτυστο συνέδριο αποτελεί ουσιαστικά την συνυπογραφή από όλες τις παραπάνω παρατάξεις της καταστροφικής πολιτικής των «πιράνχας» της ενέργειας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο συνέδριο δεν κλήθηκε η τομεάρχης ΠΕΚΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ραχήλ Μακρή, που πολλάκις καυτηρίασε τις ενέργειες της κυβέρνησης και των εγχώριων αρπακτικών συμφερόντων. Από την άλλη αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που με τη συμμετοχή στο συνέδριο του αρμόδιου τομεάρχη, Δημήτρη Παπαδημούλη, ουσιαστικά βοηθά την συγκυβέρνηση στην καταστροφική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο με τη δήθεν αντιμνημονιακή τους πολιτική. Φτάνουν πια οι υποκριτές- πιόνια των συμφερόντων. Από τη μια καταγγέλουν τις συμβάσεις της Siemens στη Βουλή με θεατρινισμούς και δήθεν αντιπαραθέσεις και από την άλλη συμμετέχουν στα συνέδρια με την χορηγία της από τα κλεμμένα λεφτά του Ελληνικού λαού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία υπάρχουν αφ’ ενός οι πρόνοιες του Μνημονίου και αφ’ ετέρου οι πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. για την ΔΕΗ αναφορικά με την αξιοποίηση του λιγνίτη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξειδικευμένη συνεδρία για τον μετασχηματισμό του ηλεκτρικού τομέα και της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.» αποδεχόμενοι ουσιαστικά ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται για την εφαρμογή του Μνημονίου και την αποφυγή των επιπτώσεων της απόφασης του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαίωνε την Ελλάδα. Η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελεί μια πρόκληση, ενώ η συζήτηση του σχεδιασμού καταστροφής της Ελλάδας με την συμμετοχή του Ασημάκη Παπαγεωργίου, του Γιάννη Μανιάτη, του Δημήτρη Παπαδημούλη και της Νίκης Φούντα, δείχνει ότι όλοι από κοινού συνεργάζονται για την διάλυση της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλουμε την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΙΕΝΕ που προσβάλει και θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, καλούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων να μην συμμετάσχουν στο κατάπτυστο συνέδριο διότι θα τους θεωρήσουμε συνυπεύθυνους και συμμέτοχους των αρπακτικών της δημόσιας περιουσίας.

Θα είμαστε παρόντες ώστε να ανατρέψουμε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της ντροπής και καλούμε όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας. Μπορεί οι διοργανωτές να μην επιθυμούν την παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο συνέδριο όμως εμείς θα είμαστε εκεί για να δώσουμε τη μάχη κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Παναγιώτης Πλακεντάς: «Είναι λάθος της κυρίας Μακρή να στοχοποιεί θεσμικούς παράγοντες…»

Όπως αναφέρει στη χθεσινή, γραπτή του δήλωση, ο Παναγιώτης Πλακεντάς, «Αναγκάζομαι δημόσια και για δεύτερη φορά να σχολιάσω δήλωση-δελτίο τύπου κοινοβουλευτικού στελέχους του κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ» στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή με ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ πολλών τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή για τη συμμετοχή του, στο 17ο Συνέδριο του ΙΕΝΕ (Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Επειδή:

Α. η συμμετοχή σε ένα συνέδριο και η κατάθεση εισήγησης δεν μπορεί να ποινικοποιείται από κανένα, ειδικά όταν το συνέδριο αυτό είναι το 17ο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει συμμετάσχει στα τουλάχιστον προηγούμενα πέντε (και με τη μορφή της Ν.Α. Κοζάνης)

Β. ο αποκλεισμός από ένα συνέδριο δε σημαίνει υποχρεωτικά, ότι πρέπει να καταγγέλλεις κι όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν σ΄αυτό

Γ.  ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δίνουμε να μην ξεπουληθεί η χώρα και ο φυσικός της πλούτος, αλλά ταυτόχρονα είμαστε περισσότερο περήφανοι για το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης ιδεών, προτάσεων, αποφάσεων.

Είναι λάθος της κυρίας Μακρή να στοχοποιεί θεσμικούς παράγοντες χωρίς καν να γνωρίζει την εισήγησή τους και αυτά που θα πουν σε ένα συνέδριο.

Παναγιώτης Πλακεντάς

Συντονιστής ΠΕ Κοζάνης

Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πρόεδρος Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν θα είμαι στο συνέδριο-Η Ραχήλ Μακρή να επανορθώσει δημόσια»!

Έντονα ενοχλημένος από την ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:  Σε απάντηση δημοσιεύματος με τίτλο «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» που φαίνεται να προωθήθηκε από το γραφείο τύπου της κ. Μακρή και αναρτήθηκε σε διάφορα τοπικά site σας στέλνουμε την απάντηση του κ. Παπαδημούλη: Αν και προσκλήθηκα αρνήθηκα να πάρω μέρος. Απάντησα αρνητικά από τις 17/10. Η σπουδή της κ. Μακρή να με καταγγείλει και μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ με βαρείς χαρακτηρισμούς, για μια ανύπαρκτη συμμετοχή είναι απαράδεκτη και προδίδει τουλάχιστον βιασύνη κ επιπολαιότητα. Περιμένω να έχει το θάρρος και την ευθύνη να επανορθώσει δημόσια».

Νέα απάντηση Ρ. Μακρή σε Δ. Παπαδημούλη: «Να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ…»

Μετά την ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη, η Ραχήλ Μακρή εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, επισυνάπτοντας μάλιστα και το πρόγραμμα του συνεδρίου, στην πρώτη συνεδρία του οποίου εμφανίζεται ότι θα παρέμβει ο κ. Παπαδημούλης. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της βουλευτή έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οφείλει να ξεκαθαρίσει την συμμετοχή του ή όχι στο συνέδριο του ΙΕΝΕ για την ενέργεια με την ευγενική χορηγία Siemens»

«Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη σας επισυνάπτω το πρόγραμμα του συνεδρίου από την επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ στις 09-10-2012, που στην 1η συνεδρία γράφει ρητώς ότι θα παρέμβει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, καθώς και δημοσίευμα του econews.gr(30-09-2012) που αναφέρει ότι θα παρέμβουν εκπρόσωποι των κομμάτων μέσα σε αυτούς και ο κ. Παπαδημούλης.

Ακόμη και στην περίπτωση της άρνησης του κ. Παπαδημούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται να συμμετείχε κανονικά με εκπρόσωπο τον Βουλευτή και τομεάρχη ενέργειας, κ. Αθανάσιο Πετράκο(Πρόγραμμα συνεδρίου επίσημης ιστοσελίδας ΙΕΝΕ 26/10/2012). Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, παρά την καθυστερημένη άρνηση του κ. Παπαδημούλη(όπως ο ίδιος ισχυρίζεται), φαίνεται να συμμετείχε με άλλο Βουλευτή σε ένα συνέδριο που πραγματοποιείται ο σχεδιασμός της εκποίησης ενέργειας της χώρας και χρηματοδοτείται με την ευγενική χορηγία της Siemens.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται να δέχθηκε να παρέμβει σε ένα συνέδριο που τάσσεται υπέρ την εφαρμογής του Μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας, χωρίς να εκδώσει μια ανακοίνωση ότι δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο συνέδριο. Τελίκα, τι ακριβώς συνέβη; Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στάση του άμεσα. Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.