Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης – Βίντεο

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα «Φίλιππος»,  ο Δήμος Κοζάνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης.  Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το περιοδικό «Μοχλός», προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ άλλων «ο  Μιχάλης Παπακωνσταντίνου δικαίως θεωρείται ο σημαντικότερος πολιτικός του 20ου αιώνα στην περιοχή μας, καθώς είχε αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική δράση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Είχε προσφέρει σημαντικά στους αγώνες της Δημοκρατικής παράταξης στην ταραγμένη  δεκαετία του ΄60 αλλά εξέφρασε και πρωτοποριακές για την εποχή του θέσεις στα εθνικά ζητήματα, που τόσο καλά γνώριζε, με χαρακτηριστική την θέση του στο ζήτημα των Σκοπίων. (…)Όλοι εμείς που οι ζωές μας διασταυρώθηκαν έστω και για λίγο, θα θυμόμαστε την πολυεπίπεδη προσωπικότητα, τον αεικίνητο άνθρωπο. Το Κοζανίτη, τον Έλληνα που από όποιο πόστο και αν κατείχε θεωρούσε υποχρέωσή του να υπηρετεί την πατρίδα του».

Δείτε το βίντεο:

[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/51436572?title=1&byline=1&portrait=1&color=ffffff” width=”589″ height=”442″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen]

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.