Η Γιάννα Αγγελοπούλου μετέτρεψε τη βίλα της σε… Mall για να γλιτώσει το χαράτσι!

Ως… εμπορικό κέντρο έχει δηλώσει στη ΔΕΗ το ακίνητο της η Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να γλιτώσει το τέλος ακινήτου της ΔΕΗ, σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Φωτόπουλου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα όπου έγιναν και οι καταγγελίες, το ζεύγος Αγγελόπουλου έχει δηλώσει τη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό ως εμπορικό κέντρο γι’ αυτό και παίρνει εμπορικό τιμολόγιο ρεύματος Β1 στη μέση τάση.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, το ρεύμα που πληρώνει το ζεύγος χρεώνεται 0,05 έως 0,06 λεπτά.

Οι απώλειες δηλαδή ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τη ΔΕΗ. Και αυτό χωρίς τα επιπλέον οφέλη από τις χρεώσεις ισχύος που μπορεί να υπολογιστούν τεχνικά!

Το «παραθυράκι» αυτό σύμφωνα μετον συνδικαλιστή άνοιξε όταν στο νόμο 4047/2012 που δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν 31 ΦΕΚ συμπληρώθηκε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία  «Γι τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ. ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. του ακινήτου».

Η βίλα της κυρίας Αγγελόπουλου έχει εμβαδόν 4.695 τ.μ. Έχοντας λοιπόν το ζεύγος  εμπορικό και όχι οικιακό ρεύμα με την αλλαγή του νόμου πληρώνει 51.115 ευρώ αντί για 86.388 ευρώ που έπρεπε κανονικά να καταβάλει.

Και επειδή η ρύθμιση ισχύει και για το 2011 και για το 2012 η Γιάννα και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος γλιτώνουν 32.273 ευρώ τον χρόνο…

newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.