Ενεχυροδανειστήριο Ν & Ν – Αγορά Κοσμημάτων Χρυσού και Νομισμάτωνnn enexirodan 300Το Κατάστημα Ν&Ν Αγορά Χρυσού άνοιξε τις πόρτες του πρώτου τους καταστήματος τον Απρίλιο του 2012, στην Κατερίνη αλλά και στη Κοζάνη αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Σταθήκαμε και παρακολουθήσαμε την πληθώρα των πελατών που έμπαιναν μέσα, φέρνοντας τα παλαιά τους κοσμήματα, από τη στιγμή που η Κωνσταντίνα, η παλαιότερη αγοραστής του καταστήματος, άνοιξε τις πόρτες. Αιφνιδιαστήκαμε όταν παρατηρήσαμε ότι οι πελάτες του καταστήματος δεν ήταν οι καταπονημένοι και κακοντυμένοι άνθρωποι που ίσως περιμέναμε να δούμε. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους πελάτες ήταν στην ουσία καλοντυμένες κυρίες και κύριοι που έφερναν μαζί τους αντικείμενα και κοσμήματα που πλέον δεν ήθελαν.

Ο ειδικός της εταιρεία Ν&Ν Αγορά Χρυσού, επί των πολύτιμων μετάλλων Χάρης μας εξήγησε τη διαδικασία: «Πρώτα πρέπει να κάνουμε ανάλυση του μετάλλου να δούμε τι καράτια είναι. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα οξύ, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε την πιο ακριβή προσφορά για το αντικείμενο. Στη συνέχεια ζυγίζουμε το αντικείμενο και καταλήγουμε σε μια τιμή βασισμένη στην τιμή του χρυσού εκείνης της ημέρας στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου».

«Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται από το πόσο υψηλή είναι η τιμή που τους δίνουμε, ειδικά εάν έχουν λάβει ήδη μια προσφορά από κάποιο άλλο κατάστημα αγοράς χρυσού. Σίγουρα φαίνεται ότι πληρώνουμε μια υψηλότερη τιμή από οποιονδήποτε άλλο».

Πράγματι από ό,τι είδαμε, οι πελάτες ήταν πολύ χαρούμενοι με τις τιμές πού τους έδωσαν. Πολλοί έφυγαν με εκατοντάδες επιπλέον ευρώ στις τσέπες τους.

Καταφέραμε να συζητήσουμε με μερικούς πελάτες όσο περίμεναν για να εκτιμηθούν τα αντικείμενά τους και τους ρωτήσαμε τι πουλούσαν και για ποιο λόγο.

«Καθώς κοίταζα μέσα στην μπιζουτιέρα μου το Σαββατοκύριακο, συνειδητοποίησα ότι έχω αρκετά κολιέ και βραχιόλια τα οποία δεν φοράω πλέον, μιας και είναι εκτός μόδας. Οπότε τα έφερα για να τα πουλήσω» μας εξηγεί η κ.Μαλεβίζου.

Ύστερα από μια σύντομη αναμονή και αφού ο Χαρης εξέτασε προσεκτικά τα αντικείμενα με οξύ, της έκανε μια προσφορά για 4.175 ευρώ. Το μόνο που μπόρεσε να πεί ήταν «Ουάου! δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα παλιά μου κοσμήματα άξιζαν τόσα πολλά».

Μια παρόμοια αντίδραση είχε και η κ.Τζιανή, η οποία ήταν η επόμενη στη ουρά. «Ειλικρινά δεν περίμενα να πάρω τόσα πολλά χρήματα για ένα παλιό κολιέ και ένα δαχτυλίδι. Μόλις μου προσέφεραν 688 ευρώ και είμαι πολύ χαρούμενη». Το απόγευμα πέρασε γρήγορα με αμέτρητους χαρούμενους πελάτες να φεύγουν από το κατάστημα με εκατοντάδες παραπάνω ευρώ στις τσέπες τους. Στο τέλος της ημέρας, κάθισα και σκέφτηκα την επίσκεψή μου στο κατάστημα Ν&Ν,Αγορά Χρυσού και την έρευνα που έκανα για τις επιχειρήσεις αγοράς χρυσού.

Είναι προφανές ότι η νέα αυτή βιομηχανία δεν είναι εδώ για να εκμεταλλευθεί το ελληνικό κοινό εν καιρώ κρίσης, αντιθέτως, είναι εδώ εξαιτίας της ανόδου της τιμής του χρυσού, προσφέροντας στους ανθρώπους έναν τρόπο να εξαργυρώσουν αντικείμενα που δεν θέλουν πια.

nn dieuthinsi
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε ένα κατάστημα αγοράς χρυσού:

1) Πριν πουλήσετε τα αντικείμενά σας, βεβαιωθείτε ότι συναλλάσσεστε με επαγγελματίες αγοραστές χρυσού και ότι επίσης παίρνετε την καλύτερη τιμή. Ακολουθήστε αυτούς τους συγκεκριμένου και ευθείς κανόνες:

2) Ποτέ μην πουλάτε σε επιχείρηση που λειτουργεί χωρίς άδεια. Ρωτήστε τα μέλη του προσωπικού εάν συναλλάσσονται με τη χρήση άδειας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων – εάν όχι, τότε η εμπορική σας συναλλαγή μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Ενεχυροδανειστήριο Ν&Ν – Αγορά Κοσμημάτων Χρυσού και Νομισμάτων
Ξενοφών Τριανταφυλλίδη 1-3 (Δίπλα στον ΟΤΕ)  
Τηλ: 24610 36666

nn agora xrisou

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.