Μας έβαλαν «πρώτο τραπέζι πίστα» για να μας αποπροσανατολίσουν – Βάφτισαν φοροφυγάδες σταρ της νύχτας χωρίς αποδείξεις!



mpouzoukia-bouzoukia-artemis-alexandratou– Διέρρευσαν σε ΜΜΕ λίστα με ονόματα τραγουδιστών την ώρα που ερχόταν η τρόικα για τα μέτρα
– Δεν έγινε έλεγχος από κρατικούς μηχανισμούς εδώ και χρόνια λέει ο Μαζωνάκης
– Δ.Γαλάνη: Ύποπτος ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις
– Α.Βίσση: Παραπλανητικό το δημοσίευμα για την δήλωση μου!
 

Για ακόμα μία φορά οι υπεύθυνοι αυτοί της χώρας παίζουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Ενώ στην χώρα μας έφτανε η τρόικα και η στιγμή των νέων μέτρων πλησιάζει αποφάσισαν με τον δικό τους τρόπο να διαρρεύσουν σε μέσα ενημέρωση λίστα με ονόματα καλλιτεχνών που βάφτισαν ως φοροφυγάδες χωρίς όμως να έχουν αποδείξεις. Και αυτό για να στραφεί η προσοχή των πολιτών αυτών και να περάσουν για άλλη μια φορά τα μέτρα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.
 
Οι ανακοινώσεις των καλλιτεχνών που φέρονται να φοροδιαφεύγουν διαψεύδουν τα όσα γράφει η λίστα ενώ όπως λένε οι μερικοί από αυτούς ποτέ τους δεν έχουν περάσει από ελέγχο την ώρα που περνάνε από κόσκινο πολίτες με

εισοδήματα σχεδόν μηδαμινά!

Η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη το όνομα της οποίας υπάρχει στην λίστα αναφέρει:

“Η κυρία Γαλάνη – για όσους όψιμα ενδιαφέρονται για την φορολογική της νομιμότητα – να διευκρινίσω πως εισπράττει νόμιμα –κυρίως- τα έσοδα της, μέσω της Εταιρείας Παραγωγής της, τα οποία και δηλώνει όπως οφείλει και για τα οποία φορολογείται όπως όλοι οι Έλληνες, ελέγχεται δε για αυτά, όπως λίγοι Έλληνες έως σήμερα.

Κακόβουλα λοιπόν και εκ του πονηρού, εμφανίζεται η προσωπική και ατομική της δήλωση ως … το μοναδικό της έσοδο και άρα αναντίστοιχο των δραστηριοτήτων της.
Και μάλιστα κατ’ επιλογήν, από όλα τα έτη των οικονομικών δραστηριοτήτων της μόνο τα πλέον αδρανή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα οποία και αυτά παρουσιάζονται με ελλειπή στοιχεία, (μόνο από μία δραστηριότητα ενώ αποκρύπτονται τα κυρίως εισοδήματά της).

Οι πηγές εσόδων της κυρίας Γαλάνη, είναι πολλές και διαφορετικές όσες και οι ιδιότητες της, ως συνθέτριας, τραγουδίστριας, παραγωγού, επιμελήτριας καλλιτεχνικών προγραμμάτων κλπ. Και αυτό είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές εδώ και χρόνια, όπως είναι γνωστό και στους εργοδότες της.

Είναι άρα εξαιρετικά ύποπτοι και ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν εντυπώσεις και εντάσεις (και για την ιστορία: δεν είναι τυχαίο που αυτή η υπόθεση ξεκινά και πάλι από έντυπο το οποίο και στο παρελθόν -δεκαετία 80- είχε κάνει παρόμοια «εκστρατεία» εναντίον των Ελλήνων τραγουδιστών οι οποίοι με τη σειρά μας καταφύγαμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε τη δίκη καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη εφημερίδα σε πρόστιμα χρηματικά και υποχρέωση να ανακαλέσει δημόσια).
Αξίζει προσοχής επίσης ο τρόπος που προωθείται η θεμελίωση της εντύπωσης: μπερδεύονται επίτηδες καλλιτέχνες με διαφορετικές δραστηριότητες και ιδιότητες, συγκρίνονται ακίνητα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια και ο τρόπος που επαγγέλλεται ο κάθε καλλιτέχνης, ενώ γίνεται μια επιλεκτική χρήση ονομάτων και αριθμών.
Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε ένα καινούργιο «κυνήγι μαγισσών» ή στην εφαρμογή του πολυχρησιμοποιημένου θρίλερ «δώστε αίμα στην αρένα», προκειμένου να απασχοληθεί ο κόσμος που υποφέρει και να περάσουν και άλλα επαχθή μέτρα ;
Γιατί η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων με αξιοπιστία και κύρος, η δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και ο κιτρινισμός δεν είχαν ποτέ ούτε αθώες ούτε αγαθές προθέσεις. Και μάλιστα όταν στοχοποιούνται προσωπικότητες με δημόσιο κριτικό λόγο και άποψη. Μάλλον πάλι κάποιος ενοχλήθηκε…..
 
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:
Τα ακριβή στοιχεία των συνολικών εισοδημάτων του κάθε καλλιτέχνη/ δημοσίου προσώπου, ήταν πάντα στη διάθεση των φορολογικών αρχών οι οποίες ήλεγχαν και σαφώς θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να διαπιστώνουν την αξιοπιστία του κάθε επαγγελματία.
Ως εδώ λοιπόν
 
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ”

H Άννα Βίσση απαντά στην εφημερίδα ΝΕΑ για το δημοσίευμα της.
 
“ Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα, Δευτέρα 10.09.2012, με τίτλο ‘Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας’, οφείλουμε, υπό την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι της Άννας Βίσση, να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι, με τη συγκεκριμένη διατύπωση που έχει επιλεγεί από τους συντάκτες του επίμαχου άρθρου, ο αναγνώστης του αποκομίζει την (παραπλανητική όπως εξηγείται στη συνέχεια) εντύπωση ότι τα αναφερόμενα εκεί ποσά (30.751 ευρώ για το 2008 και 3.223 ευρώ για το 2009 στην περίπτωση της Άννας Βίσση) αποτελούν το συνολικό δηλωθέν εισόδημα της καλλιτέχνιδας.

Όπως γνωρίζετε, είναι ευρύτατα διαδεδομένη στον καλλιτεχνικό χώρο, και καθ’ όλα νόμιμη, η πρακτική της συστάσεως εταιρειών εκ μέρους των καλλιτεχνών, στις οποίες οι τελευταίοι παραχωρούν προς διαχείριση το σύνολο των πνευματικών τους δικαιωμάτων και των καλλιτεχνικών τους δραστηριοτήτων, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους να δηλώνονται από τις εν λόγω εταιρείες, οι οποίες εν τέλει και φορολογούνται. Για το λόγο αυτό εξάλλου, το εισόδημα που δηλώνεται από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα και η αντίστοιχη φορολόγηση είναι συνήθως χαμηλά. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της Άννας Βίσση, η οποία, με την αδελφή της Νίκη, έχει συστήσει την εταιρεία «VANILIA ΕΠΕ» και την εταιρεία «ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» που διαχειρίζονται και εισπράττουν το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική δραστηριότητα της καλλιτέχνιδας.

Η πρακτική αυτή αναφέρεται μεν ακροθιγώς στο δημοσίευμά σας, πλην όμως η συνολική εικόνα που αποκομίζει ο μέσος αναγνώστης είναι αυτή της σκανδαλώδους φοροδιαφυγής και της –σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα- δήλωσης εισοδημάτων εξαιρετικά χαμηλών και αναντίστοιχων με το κοινωνικό προφίλ και το καλλιτεχνικό βεληνεκές της Άννας Βίσση (και των λοιπών καλλιτεχνών που αναφέρονται στο δημοσίευμα). Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι οι ως άνω αναφερόμενες εταιρείες λειτουργούν συννόμως, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογούνται στην Ελλάδα.

Τα οικονομικά δε στοιχεία των εταιρειών αυτών είναι εις γνώσιν των φορολογικών αρχών. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, παρακαλούμε, στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας που οφείλει να τηρεί το δημοσιογραφικό επιτελείο μιας τόσο έγκυρης εφημερίδας όπως η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, να δημοσιευθούν οι παραπάνω θέσεις μας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη, όσον αφορά στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδας Άννας Βίσση.”

Σκλήρη ήταν και η απάντηση του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη μέτα την δημοσιοποίηση της λίστας των καλλιτεχνών “φοροφυγάδων”.

Το γραφείο τύπου του τραγουδιστή έβγαλε το απόγευμα την εξής ανακοίνωση:
 
“Σε μερίδα του σημερινού τύπου «διέρρευσαν» στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις επιλεγμένων (με ποιο κριτήριο αλήθεια;) τραγουδιστών για τα έτη 2008 και 2009. Στη λίστα αυτή αναφέρεται και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη. Ενημερώνουμε λοιπόν πως πέραν του ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακριβή (για παράδειγμα το αναφερόμενο ως δηλωθέν εισόδημα για το 2009 αφορά στο έτος 2007) τα ποσά αυτά αφορούν την ατομική δήλωση του τραγουδιστή (δικαιώματα από πωλήσεις δίσκων κλπ).
 
Το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Γιώργου Μαζωνάκη, όπως συμβαίνει με το σύνολο των καλλιτεχνών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και όπως προβλέπει ο νόμος καλύπτεται από την εταιρική δραστηριότητά του, όπου ασφαλώς δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αναγραφόμενα ποσά. Πέραν όμως τούτου, η επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή για τα συγκεκριμένα έτη (αριθμός εμφανίσεων) ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η εταιρική δραστηριότητα του Γιώργου Μαζωνάκη καλύπτεται από εταιρεία με έδρα φυσικά την Ελλάδα, δεν είναι off shore, δεν είναι κυπριακή, δεν έχει έδρα τα νησιά Fiji αλλά την Νίκαια του Πειραιά. Για όλα αυτά τα έτη φυσικά έχει καταβληθεί κάθε είδους φόρος (Φ.Π.Α. , φόρος εισοδήματος) και έχουν καταβληθεί τα ποσά των περαιώσεων.
 
Ουδέποτε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πέραν των συνήθων ή η παραμικρή βεβαιωμένη φορολογική παράβαση.
 
Κατασκευασμένα κείμενα ή αναφορές με ελλιπή ή παραποιημένα φορολογικά στοιχεία και ταυτόχρονη αναφορά σε λίστες φοροφυγάδων, off shore εταιρείες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο που περιέχει και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη θα αντιμετωπιστεί με όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος μέχρι την πλήρη τιμωρία των συκοφαντών”
 

Ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας έγραψε σήμερα στο Twitter του: “Πόσο θλιβερό είναι να σου πετάνε ψεύτικο δόλωμα κι εσύ να τσιμπάς…Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά το δημοσίευμα είναι ανακριβές…”

 
H Ραλλία Χρηστίδου εκφράστηκε μέσα από το twitter της.
 
Λίγα από όσα έγραψε κι απάντησε είναι: “Η περιβόητη “λίστα” προφανώς κ αφορά δηλώσεις ατομικών εισοδημάτων κ όχι εταιριών οι οποίες φορολογούνται ξεχωριστά.Κ ο νόμος είναι νόμος… Εγώ δεν έχω εταιρία. Δεν μου χρειάζεται. Είμαι με μπλοκάκι.”
 
Όταν κάποια φίλη της στο twitter της είπε, “ζούμε σε περίεργες εποχές που ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει και το παραμικρό τον εξαγριωνει…”, η Ραλλία απάντησε: “Το αντιλαμβάνομαι και το βλέπω καθημερινά. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για κάποιον να είναι κακεντρεχής ή χυδαίος.”

Από τον εκπρόσωπο τύπου του Σάκη Ρουβά εκδόθηκε  η εξής ανακοίνωση :

“Σχετικά με το από 10.09.2012 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας», με την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι του Σάκη Ρουβά, στον οποίο και αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι τα ποσά των 69.216 ευρώ για το 2008 και των 67.628 ευρώ για το 2009, τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, αποτελούν μεν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του Σάκη Ρουβά όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη, πλην όμως δεν αποτελούν το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» που διαχειρίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική του δραστηριότητα, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί και τα περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογείται στην Ελλάδα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ.
Επειδή λοιπόν η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα σας παρακαλούσαμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιευθεί η παραπάνω ανακοίνωση, αποκαθιστώντας όλη την αλήθεια.
 
 
Με εκτίμηση,
ProgressivePR
Εκπρόσωπος Τύπου Σάκη Ρουβά”

newsit.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.