Με δέκα ομίλους η Δ’ Εθνική και όποιος αντέξει!



gipedo kozanis high9879Οριστική είναι η απόφαση της ΕΠΟ για διατήρηση των δέκα ομίλων στη Δ’ Εθνική και την περίοδο 2012-13, παρά τα σχέδια για αναδιάρθρωση, την οποία μάλιστα πριν από δύο χρόνια είχε προτείνει στην ΕΠΟ (μετά την έναρξη του πρωταθλήματος 2010 – 11) ο τότε πρόεδρος της επιτροπής Δ Εθνικής και υποψήφιος σήμερα για την προεδρία της, Γιώργος Σαρρής, μη λαμβάνοντας υπ’ όψη του τις αντιδράσεις αρκετών Ενώσεων και κυρίως των ίδιων των ομάδων που καλούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής, τονίζοντάς του τόσο την οικονομική κρίση, όσο κύρια και το θέμα των μεγάλων μετακινήσεων. Αμετακίνητος ήταν λοιπόν τότε ο κ. Σαρρής, όπως και πριν από δύο χρόνια, όταν οι ομάδες της Δ Εθνικής δημιούργησαν μία πανελλαδική επιτροπή διεκδίκησης κύρια της τακτικής επιχορήγησης που τους οφείλεται εδώ και πάνω από τέσσερα. Αυτήν την επιτροπή λοιπόν των ομάδων της Δ Εθνικής ουδέποτε ο κ. Σαρρής δέχθηκε να συναντήσει, παρότι θεωρητικά ήταν εκπρόσωπός τους στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ήταν υποχρεωμένος να προωθεί τα όποια αιτήματά τους, όπως έξοδα διαιτησίας, παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας και βέβαια των εξαφανισμένων τακτικών επιχορηγήσεων.

Έτσι ύστερα από

την κατάργηση των αγώνων μπαράζ, συνολικά 125 ομάδες είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη Δ’ Εθνική, αλλά δεκατρείς δεν δήλωσαν συμμετοχή και είναι οι εξής: Κτηνοτροφικός Αστέρας Καλληράχης (ΕΠΣ Γρεβενών), Ένωση Άνθειας / Αρίστεινου (ΕΠΣ Έβρου), Θύελλα Αμπελοκήπων (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΠΑΟ Κρύας (ΕΠΣ Ηπείρου), Διλινάτα (ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης), Μολαϊκός (ΕΠΣ Λακωνίας), Αστέρας Μαγικού (ΕΠΣ Ξάνθης), Άρης Αμφιάλης (ΕΠΣ Πειραιά), Μ. Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου (ΕΠΣ Πέλλας), Πανσαμιακός (ΕΠΣ Σάμου), Ελλάς Άνω Καλλινίκης (ΕΠΣ Φλώρινας), Αετός Βαρβάρας (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Ατρόμητος Αγ. Γεωργίου (ΕΠΣ Χίου).

Σ’ ότι αφορά τον 2ο όμιλο, στις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Αγροτικός Αστέρας, προερχόμενος από την Γ Εθνική, ενώ σ’ αυτές που δεν δήλωσαν συμμετοχή πρέπει να προστεθούν ο Αετός Σκύδρας (Πρώτη φορά δεν θα έχει εκπρόσωπο στην Δ Εθνική η ΕΠΣ Πέλλας) και ο Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας. Επίσης έκπληξη προκάλεσε η δήλωση συμμετοχής που κατέθεσαν οι ιθύνοντες του Μακεδονικού Νεάπολης, που είχε αποβληθεί από το περσινό πρωτάθλημα μετά την πρεμιέρα, κατόπιν σχετικής διαταγής της ΦΙΦΑ. Οι άνθρωποι του συλλόγου απέστειλαν τη σχετική δήλωση, όμως η συμμετοχή της ομάδας στη Δ’ Εθνική είναι άνευ αντικειμένου και απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα ο Μακεδονικός να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Έτσι, οι όμιλοι που θα παραμείνουν δέκα, θα έχουν από 10 έως 13 ομάδες. Ο καταρτισμός θα γίνει με τα περσινά δεδομένα, ενώ η μόνη αλλαγή είναι οι ομάδες των νησιών που αλλάζουν όμιλο, όπως γίνεται κάθε χρονιά.

Αναλυτικά οι δέκα όμιλοι της νέας (παλιάς) Δ Εθνικής θα έχει την παρακάτω εικόνα

1ος όμιλος με 12 ομάδες (μετρούν και την Καβάλα που δεν είναι γνωστό σε ποια κατηγορία θα συμμετέχει), 2ος όμιλος με 10 ομάδες, 3ος όμιλος με 11 ομάδες, 4ος όμιλος με 11 ομάδες, 5ος όμιλος με 12 ομάδες, 6ος όμιλος με 10 ομάδες, 7ος όμιλος με 11 ομάδες, 8ος όμιλος με 11 ομάδες από Λέσβο – Χίο, 9ος όμιλος με 12 ομάδες από Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμο, 10ος όμιλος με 10 ομάδες της Κρήτης.
Η νέα εικόνα του 3ου ομίλου

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΜΕΣ Αχιλλέας, ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Α. Ε. Αλεξάνδρειας, ΦΑΣ Νάουσα, Α. Σ. Λευκάδια, Ένωση Απ. Παύλου, ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Φ. Σ. Κοζάνης, Μακεδονικός Κοζάνης, ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα, ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Α. Ο. Κάστωρ, Παναργειακός Άργους Ορεστικού.

Την δευτέρα οι τελικές αποφάσεις

Το πλάνο του νέου πρωταθλήματος σχεδιάστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι το οριστικό. Αντιθέτως, θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δ.Σ. της ΕΠΟ, που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα). Κατά πάσα πιθανότητα, το πλάνο θα υπερψηφιστεί από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο σε ένα καλοκαίρι που έχουν ανατραπεί νόμοι και κανονισμοί, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. οι άνθρωποι της τριμελούς Επιτροπής θα ζητήσουν να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων, που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, με την Αθήνα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Όσον αφορά στη… σέντρα, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή στις 6-7/10 ή στις 13-14/10. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί επί τάπητος η συζήτηση για την κατάργηση της Δ’ Εθνικής και τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιαστούν οι υπόλοιπες κατηγορίες και βέβαια θα οριστικοποιηθεί τόσο ο προβιβασμός (άραγε σε ποια κατηγορία;) όσο και ο υποβιβασμός (σίγουρα στα τοπικά πρωταθλήματα).

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.