Κοζάνη: Φθηνά & καλά σπίτια περιμένουν τους φοιτητές!



enoikiastiria banner34534Στο κυνήγι της ενοικίασης φθηνής φοιτητικής στέγης έχουν επιδοθεί χιλιάδες οικογένειες, την επομένης ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής, ενώ και στην Κοζάνη όπου υπάρχουν διαθέσιμα πολλά σπίτια, έχει ξεκινήσει ήδη η κίνηση. Αρκετοί γονείς ζητούν φθηνό σπίτι και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος των Μεσιτών της Κοζάνης Νικόλαος Βαντσιώτης, οι γονείς θα βρουν στην Κοζάνη το πιο φθηνό και καλό ποιοτικά σπίτι σε σχέση με όλη την Ελλάδα! Άλλωστε οι τιμές φέτος είναι ελαφρώς πιο μειωμένες από πέρυσι, και συγκρατούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος Βαντσιώτης: «Έχει ξεκινήσει σιγά – σιγά η κίνηση και η ζήτηση από τον κόσμο και έρχονται γονείς με τα παιδιά τους για να ψάξουν για φοιτητική στέγη. Πλέον στην Κοζάνη τα φοιτητικά σπίτια που νοικιάζονται είναι τόσο καλά σε σημείο που το κόστος δεν ανταποκρίνεται, δηλαδή δεν μπορεί να είναι κάτι εκτιμητέο. Η Κοζάνη διαθέτει προς ενοικίαση τα καλύτερα και φθηνότερα φοιτητικά σπίτια».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα μεγάλα πλεονεκτήματα της ενοικίασης φτηνής φοιτητικής στέγης στην Κοζάνη, αφού όπως τόνισε «τα πλεονεκτήματα του να νοικιάζει κανείς σπίτι εδώ είναι πολλά και τα σπίτια νοικιάζονται σε πολύ χαμηλές τιμές, τις πιο χαμηλές από

κάθε άλλη φοιτητούπολη». Προσέθεσε πως τα σπίτια στην Κοζάνη σήμερα έχουν καλή κατασκευή, αρκετά είναι επιπλωμένα (και αυτά προτιμούνται από τους φοιτητές) και το κυριότερο: Τα σπίτια διαθέτουν τηλεθέρμανση, ένα μεγάλο «συν» σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη. Έφερε, μάλιστα, σαν παράδειγμα άλλες πόλεις όπως η Λάρισα, ο Βόλος, τα Γιάννενα, η Κομοτηνή και επεσήμανε απερίφραστα ότι «δεν υπάρχει άλλη πόλη που να προσφέρει σπίτια φθηνά και καλά, όπως η Κοζάνη. Για την ποιότητα και τις τιμές στις οποίες αυτά διατίθονται προς ενοικίαση».

Παρά τις χαμηλές τιμές διάθεσης, η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν παύει να οδηγεί τους γονείς σε παζάρια, αφού σε κάθε περίπτωση ζητούν μείωση του ενοικίου ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα ενός φοιτητή σήμερα.

Γκαρσονιέρες και δυάρια σε ζήτηση

Οι φοιτητές ζητούν προς ενοικίαση, κυρίως, γκαρσονιέρες (λιγότερο σε σχέση με άλλα χρόνια) και κατά κύριο λόγο δυάρια, ενώ λόγω και των χαμηλών τιμών, σε πολλές περιπτώσεις νοικιάζουν και μεγάλα, άνετα δυάρια, τα οποία προτιμώνται. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 180 ευρώ για μια γκαρσονιέρα ή ένα μικρό δυάρι, και φτάνουν μέχρι και τα 250 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση του σπιτιού, τα τετραγωνικά και το πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο καθένας. Οι φετινές τιμές ενοικίασης είναι στα ίδια (και λίγο χαμηλότερα), επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα «παζάρια» πιάνουν τόπο αφού οι ιδιοκτήτες προκειμένου να μην αφήσουν ξενοίκιαστο το σπίτι, ενδίδουν και χαμηλώνουν την τιμή!

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που νοικιάζονται περισσότερο στην Κοζάνη, φαίνεται ότι οι φοιτητές που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, νοικιάζουν σπίτια κοντά στη σχολή τους, ενώ οι φοιτητές των ΤΕΙ νοικιάζουν σπίτια γύρω από το κέντρο, αλλά και σε όλη την πόλη με προϋπόθεση να υπάρχει κοντά η στάση του λεωφορείου.

Κοζανίτες φοιτητές στην Κοζάνη!

Η οικονομική κρίση θα στερήσει , δυστυχώς, το όνειρο μιας ξέγνοιαστης φοιτητικής ζωής μακριά από τους γονείς, για αρκετά παιδιά εφέτος, ενώ το φαινόμενο που έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις, συναντάται και στην Κοζάνη: «Αν και δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το πόσα άτομα πέτυχαν, είδαμε ότι αρκετοί φοιτητές εφέτος σπουδάζουν στην Κοζάνη και κατάγονται από εδώ, ή την γύρω περιοχή, για αυτό και δεν είμαστε σίγουροι για το πόσα σπίτια θα νοικιαστούν τελικά. Θα φανεί πόσοι φοιτητές θα έρθουν να φοιτήσουν στο τέλος, ενώ μια παράμετρος του προβλήματος είναι και πόσοι υπέβαλαν εκ νέου μηχανογραφικό και θα αλλάξουν πόλη φοίτησης!» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαντσιώτης.

Προσοχή σε τι σπίτι νοικιάζετε!

Πριν νοικιάσετε ένα σπίτι θα πρέπει να προσέξετε, σύμφωνα και με τους μεσίτες, ορισμένα πράγματα για το σπίτι αυτό. Όπως συμβουλεύει και ο κ. Βαντσιώτης: Πέρα από το να βρείτε ένα σπίτι της αρεσκείας σας, προσεγμένο και σε καλή κατάσταση, να ελέγξουν βασικές παροχές ή τυχόν προβλήματα συντήρησης. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, «πρέπει να προσέχουν και οι ιδιοκτήτες τι σπίτια νοικιάζουν και όχι μόνο οι ενοικιαστές, αν και οι παροχές των σπιτιών της Κοζάνης είναι πολύ καλές».

Σε ρεπορτάζ της η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», τοποθετεί την Κοζάνη στις φθηνές πόλεις ενοικίασης φοιτητικής στέγης, και στα στοιχεία που παραθέτει οι καινούριες γκαρσονιέρες στην Κοζάνη νοικιάζονται 200-250 ευρώ, και από 180 οι παλαιότερες, ενώ από 230 μέχρι και 350 ευρώ (εξαρτάται από την παλαιότητα) ενοικιάζονται τα δυάρια. Παρόλα αυτά τα ξενοίκιαστα σπίτια στην Κοζάνη εφέτος είναι πολλά, αρκετές εκατοντάδες, άρα το κυνήγι της ενοικίασης φθηνής και καλής φοιτητικής στέγης αναμένεται να είναι για τους γονείς μεγάλο…!

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.