Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Εράτυρα και Γρεβενά-Συνεχίζει η φωτιά στο Σκοπό



pirosvestiko soma bannerΥπό έλεγχο βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τρεις από τις πέντε πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία. Η μεγάλη πυρκαγιά στην Τ.Κ Εράτυρας του Δήμου Βοίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε δύσβατη θαμνώδη χορτολιβαδική έκταση τέθηκε υπό έλεγχο έχοντας αποτεφρώσει 2500 στρέμματα χορτολιβαδικής και 10 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή παραμένουν πέντε οχήματα με έξι πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα από την Θεσσαλονίκη με 21 άνδρες.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Φελλί και το Δασσύλιο των Γρεβενών. Στη περιοχή του Φελλίου έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης δρυός, όπου και παραμένουν δυο οχήματα και 5 πυροσβέστες, ενώ στο Δασσύλιο η φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή έκαψε 40 στρέμματα με αιωνόβιες βελανιδιές και Καστανιές. Εκεί παραμένει ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες. Υπο μερικό έλεγχο παραμένει η

πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή του Δήμου Σερβίων –Βελβενδού στα Πιέρια, όπου επιχειρούν δυο οχήματα με πέντε πυροσβέστες.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, που εισήλθε στη χώρα μας από τα γειτονικά Σκόπια και κατακαίει παραμεθόρια δασική έκταση στην περιοχή Σκοπός. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 16 οχήματα, 30 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων. Στην κατάσβεση συνδράμει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου καμόβ, όπως και ένα βυτιοφόρο της ΔΕΗ χωρητικότητας 20 τόνων, δυο γκρέιντερ και δυο μπουλντόζες. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Καραλιάς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.