Άκυρος ο διαγωνισμός για το βιοκλιματικό σχολείο της ΖΕΠ!



zep viokl. sxoleio maketaΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ «Π.Λ.» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το…δυσάρεστο μαντάτο ακύρωσης ου διαγωνισμού για την κατασκευή του πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου στη ΖΕΠ πληροφορήθηκαν χθες, Δευτέρα, οι υπεύθυνοι του Δήμου Κοζάνης και της ΔΕΠΕΠΟΚ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου»! Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν ως αιτία ακύρωσης του διαγωνισμού την αποστολή-έκδοση δυο…διαφορετικών προκηρύξεων, άλλης για την Ε.Ε. (έργο μέσω του ΕΣΠΑ) και άλλης, με διαφορετικό περιεχόμενο, εντός Ελλάδας!!!

Το 12θέσιο βιοκλιματικό σχολείο της ΖΕΠ Κοζάνης είναι προϋπολογισμού 9,1 εκατ. ευρώ, με στεγασμένη επιφάνεια 4,2 στρεμμάτων επρόκειτο να δεχθεί 300 μαθητές και 50 νήπια από τον πρότυπο οικισμό της ΖΕΠ και της γύρω περιοχής, θα είναι συνδεδεμένο με το υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών και θα διαθέτει βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ανοιχτή στο κοινό της περιοχής.

Πλέον, είναι άγνωστη η

τύχη ακόμη και του ίδιου του μεγάλου αυτού έργου, που θα έδινε θέσεις εργασίας σε μια κρίσιμη περίοδο. Και αυτό, διότι, όπως τόνιζαν χθες άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τις σχετικές διαδικασίες, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και απένταξής του, στην περίπτωση που καλυφθεί ο κωδικός χρηματοδότησης από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ!

Μιλώντας αποκλειστικά στον «Πρωινό Λόγο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Ευάγγελος Καραπάτσιος παραδέχθηκε πως όντως υφίσταται το όλο ζήτημα, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται για ακύρωση, αλλά για καθυστέρηση της διαδικασίας υπογραφής, μετά από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο κ. Καραπάτσιος απέδωσε το λάθος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς, όπως είπε,  δε συμπεριλήφθηκε μια κατηγορία στην προκήρυξη που εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης τόνισε πως ο Δήμος θα υποβάλει ένσταση κατά της σχετικής απόφασης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υφίσταται κανείς δόλος στην εν λόγω παράλειψη.

από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.