Κοζάνη: Πρόταση για επ αόριστον κλείσιμο των Δήμων απο την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



dimarxeio koz345345Σε ψήφισμα οκτώ σημείων για την περαιτέρω δραστηριοποίηση της στο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους κατέληξε η σημερινή Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων  Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Η Συνέλευση στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι δήμοι για όσο χρειαστεί, ενω αν στο διάστημα που ακολουθήσει δεν υπάρξουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για επίλυση των προβλημάτων οι αιρετοί θα προχωρήσουν σε παραιτήσεις.

Στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται οτι η συνεχόμενη ανάθεση αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους πρέπει να λάβει τέλος, θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το προκλητικά ανισομερής και ο άδικος επιμερισμός των βαρών της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής ανά υπουργείο και δημόσιες δομές, ενώ ζητούμενο αποτελεί και η τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για ΚΑΠ ύψους 2,7 δις. το 2012. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας ζητά την

απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενω παράλληλα προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα προβλήματα που θα προκύψουν.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.