Π. Κουκουλόπουλος: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο»



koukoulopoulos326 vouli«Το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα είναι ο χρόνος.
Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας μας, γιατί μόνον έτσι θα πιάσουν τόπο οι οδυνηρές θυσίες των ελλήνων πολιτών, τα τελευταία χρόνια, θα αποδώσει η τεράστια και πετυχημένη προσπάθεια που έγινε για περιορισμό των ελλειμμάτων, αλλά και θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε ως χώρα και ως λαός. Αυτό ζητάμε απ΄ τους εταίρους μας, αυτή είναι η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΠΑΣΟΚ».
    
Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα ώρες, «το μόνο που δεν μας ενδιαφέρει είναι το πολιτικό κόστος, ο φόβος του οποίου διαχρονικά βρίσκεται στο επίκεντρο των αιτιών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Ως ΠΑΣΟΚ πληρώσαμε ακριβό τίμημα αλλά δεν είναι αυτό που μας απασχολεί, καθώς το μόνο που βλέπουμε πλέον είναι πως θα συμβάλλουμε στο να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από την κρίση».
    
Σχετικά με τα συζητούμενα μέτρα και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης υπογράμμισε πως «οφείλουμε να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε σωστά ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού κράτους και να λειτουργήσουμε ορθολογικά και όχι με οριζόντιες ή ισοπεδωτικές λογικές.
    
Είναι σίγουρο πως έχουμε ένα κράτος που παράγει πολύ λιγότερο απ΄ όσο μας κοστίζει, αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να δούμε.
    
Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την παραγωγική βάση της χώρας που χρειάζεται αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό, όπως επίσης με πολλές δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και χρειάζονται ενίσχυση, σε αντίθεση με άλλες που αργούν.
    
Η όλη συζήτηση δεν θα πρέπει να περιστρέφεται μονίμως γύρω από το ¨πόσοι θα πρέπει να φύγουν απ΄ το δημόσιο¨, αλλά το πώς οι υπηρεσίες του θα μπορέσουν να γίνουν παραγωγικές και αποτελεσματικές, συμβάλλοντας έτσι και στην αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη. Έτσι θα δούμε ποιοι και πόσοι περισσεύουν και αναλόγως θα αποφασίσουμε.
    
Εκείνο, πάντως, το οποίο πρέπει πρωτίστως να μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα αρχίσουμε να λειτουργούμε όλοι μας, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ορθολογικά, αποτελεσματικά και πιο παραγωγικά.
    
Για όλα αυτά όμως χρειαζόμαστε χρόνο και όχι να παίρνουμε διαρκώς αποφάσεις κάτω από πίεση, οι οποίες αντί να λύσουν ή να αμβλύνουν το πρόβλημα, το περιπλέκουν και το οξύνουν ακόμα περισσότερο».
      

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.