Η κρίση βάζει «χειρόφρενο» σε πυροσβεστικά οχήματα και στη Δυτική Μακεδονία



pirosvestiko oxima koz345365Ακινητοποιημένα οχήματα, βλάβες που καθυστερούν να διορθωθούν και ανταλλακτικά που χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά δεν αντικαθίστανται, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας, ως ένα ακόμα επακόλουθο της κρίσης.

Η καθυστέρηση έγκρισης δαπανών και η μεγάλη περικοπή έχουν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Οπως δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανδρεόπουλος «το πυροσβεστικό σώμα είναι ένα μηχανοκίνητο σώμα. Χρησιμοποιεί οχήματα για να επεμβαίνει όπου παρίσταται ανάγκη. Τα οχήματα είναι λογικό να παρουσιάζουν βλάβες. Η περικοπή, ωστόσο, των κονδυλίων που απαιτούνται για συντήρηση και επισκευή βλαβών, έχει ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση οχημάτων».

Για παράδειγμα στη Φλώρινα υπάρχει ακινητοποιημένο όχημα από τον περασμένο χειμώνα, καθώς όπως τονίζει ο κ. Ανδρεόπουλος «δεν εγκρίνονται οι δαπάνες άμεσα και θα φτάσουμε στο σημείο να δουλεύουν τα μισά οχήματα της Δυτικής Μακεδονίας».

Τέλος, ο κ. Ανδρεόπουλος άφησε αιχμές για άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού, λόγω κακής εκτίμησης των συμβάντων απο ορισμένους προϊσταμένους.  

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.