Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας του Δήμου Βοϊου



dimos voiou banner9786t9Η παρουσίαση του σήματος καθώς και του προγράμματος εκδηλώσεων για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ του Βοΐου, πραγματοποιήθηκαν χθες σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση στην ιστορική έδρα του Δήμου, τη Νεάπολη.
 
Το σήμα των τιμητικών εκδηλώσεων παρουσίασε η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία αναφερόμενη στη φιλοσοφία του προγράμματος που καταρτίστηκε τόνισε πως πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής που στόχο έχει να καθιερώσει όλες τις εκδηλώσεις σα θεσμό για το Βόιο.

Οι εκδηλώσεις των 100 χρόνων θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Βοΐου, ενώ στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Σιάτιστας θα γίνουν τα εγκαίνια της χρονοκρύπτης όπου εκεί θα φυλαχθούν όλα τα αρχεία των εκδηλώσεων, με εντολή να ανοίξει και πάλι σε 100 χρόνια ώστε να γίνει και τότε ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο.
 
Στο περιθώριο της χθεσινής πρώτης εκδήλωσης- παρουσίασης του προγράμματος, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανέβασε μια όμορφη θεατρική παράσταση ενώ στη συνέχεια η βραδιά έκλεισε με μουσικές από τους «Αυστηρώς Ακατάλληλοι»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 24 Αυγούστου, 8μ.μ. Νεάπολη, αμφιθέατρο πολιτιστικού κέντρου: 1ο Βοϊακό Φεστιβάλ Χάλκινων «Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ»

Σάββατο 25 Αυγούστου, 9μ.μ. Πεντάλοφος, Αίθουσα «Βούγια»: Θεατρική παράσταση «Ήταν Κάποτε»- ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 7μ.μ. Εράτυρα, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, 1η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών
 
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 10π.μ. Σιάτιστα, Τραμπάτζειο Γυμνάσιο: Συμπόσιο με θέμα «Τα κρασιά του Βοϊου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, 11.30π.μ. Σιάτιστα, Τραμπάτζειο Γυμνάσιο: Εγκαίνια Έκθεσης «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2008» της ιδιωτικής συλλογής του κ. Αθανάσιου Κριτσινέλη(θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 31/10 για να την επισκεφτούν τα σχολεία του Δήμου)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 11π.μ. Γαλατινή, Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 8μ.μ. Τραμπάτζειο Γυμνάσιο: Εγκαίνια Έκθεσης έργων του Βοϊώτη αγιογράφου, ψηφοθέτη και ζωγράφου Γιάννη Παπαδόπουλο, με θέμα: «ΔΙΑ ΣΜΙΛΗ, ΧΡΩΣΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΝ»

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, Σιάτιστα 9μ.μ., Πνευματικό Κέντρο: Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας ΑΠΘ
 
Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 9μ.μ. Σιάτιστα, Λαϊκό Κρητικό Γλέντι
 
Κυριακή 4 Νοεμβρίου, Σιάτιστα 9π.μ., Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου- 12μ.μ. Παρέλαση- 1.30μ.μ. Εγκαίνια Χρονοκρύπτης- 8μ.μ. Πνευματικό Κέντρο: Προβολή Ντοκιμαντέρ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»- 9μ.μ.
Απονομή βραβείων επιφανών Βοϊωτών

Προβολή Ντοκιμαντέρ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» σε μαθητές σχολείων του Δήμου: 5 Νοεμβρίου στη Νεάπολη, 6 Νοεμβρίου στον Πεντάλοφο, 7 Νοεμβρίου στη Σιάτιστα, 8 Νοεμβρίου στο Τσοτύλι, 9 Νοεμβρίου σε Εράτυρα-

Γαλατινή

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 7.30μ.μ. Τσοτύλι, Ιστορικό Οικοτροφείο: Ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση στο Βόιο»

tovoion.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.