Κοζάνη: Σχολεία με… βερεσέ πολλών χιλιάδων ευρώ!



sxoleio louketo zoom34563Σχολικές μονάδες με βερεσέ πολλών χιλιάδων ευρώ θα βρει η νέα σχολική χρονιά, αφού η δεύτερη δόση της επιδότησης των σχολείων που έπρεπε να καταβληθεί ήδη απο τον περασμένο Απρίλιο δεν έχει δοθεί και είναι αμφίβολο το πότε αυτό θα γίνει. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα σχολεία να μην έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους,  με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Φοβόμαστε μήπως δεν υπάρξει η δεύτερη δόση και δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας» τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας Στάθης Θεοφυλακτίδης. Η ΔΟΕ επισημαίνει σε υπόμνημά της προς τον υπουργό ότι αν δεν καταβληθεί η δεύτερη δόση μαζί με την τρίτη μέσα στο Σεπτέμβρη, τότε τα σχολεία δεν θα έχουν θέρμανση, αφού οι προμηθευτές δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφυλακτίδη «τα σχολεία της Εορδαίας χρωστούν περίπου 70.000 στο Δήμο Εορδαίας για την τηλεθέρμανση και πάνω απο 70.000 στους υπόλοιπους προμηθευτές πετρελαίου».

Πέρυσι με τη έναρξη της χρονιάς τα σχολεία απευθύνθηκαν στους δήμους για βοήθεια, κάτι που φέτος είναι αδύνατον να γίνει, καθώς οι δήμοι πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις δικές τους ανάγκες.

Επιπλέον, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι βλέπουν δύσκολα τα πράγματα και στο θέμα της κάλυψης των θέσεων, καθώς έχουν γίνει, όπως τονίζουν, μόλις 200 διορισμοί με πάνω απο 5000 αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδοτήσεων. «Θα υπάρχουν κενές θέσεις κυρίως στην επαρχία, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν» προβλέπει ο κ. Θεοφυλακτίδης.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.